Dramaticul şi Gulliver ne pregătesc surprize şi pe 2018. Bilanţul unui an muncit, dar şi aplaudat

Dramaticul şi Gulliver ne pregătesc surprize şi pe 2018. Bilanţul unui an muncit, dar şi aplaudat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

„Au tras linia” peste anul 2017 ieri, într-o conferinţă de presă relaxată, în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, managerul acestei instituţii de cultură, actorul Florin Toma, alături de actorul Eduard Şişu, şeful Secţiei de păpuşi a Teatrului Dramatic, secție care, după șapte ani de chin, tocmai și-a recâștigat personalitatea juridică, redevenind Teatrul "Gulliver", cum îl ştie toată lumea în ţară. Alături le-a fost şi secretarul literar Mona Sandu.

De la directorul Dramaticului am notat şi vă informăm acum măcar despre surprizele anului viitor. Astfel, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău, remarcabil şi în festivalul gălăţean, va fi invitat cu trei-patru spectacole la noi, gălăţenii urmând să joace un număr egal de spectacole la Chişinău. Între teatrul nostru şi Teatrul „Maria Filotti” Brăila, aşezate la o aruncătură de băţ... artistic şi deja legate de mai vechi colaborări, urmează să se intensifice anul viitor schimburile. Astfel, directorul artistic al teatrului nostru, regizorul brăilean Radu Nichifor, va regiza de pildă un spectacol cu doi actori gălăţeni şi doi brăileni, care se va juca pe ambele scene! Surprizele montărilor viitoare, condiţionate şi de cheltuieli, ne vor oferi încă trei montări în ianuarie şi februarie, după o deschidere cu un spectacol de licenţă al absolvenţilor de Teatru din Universitatea „Dunărea de Jos” – „Steaua fără nume”, de Sebastian.  Se montează şi „The Feats of Loneliness”, de Edward Gant. Vor veni regizori remarcaţi şi premiaţi în festivalul nostru, dar care montează pentru prima oară aici, diversificând repertoriul. Festivalul naţional de comedie, că tot a ajuns la ediţia XXX, se doreşte mai lung. S-au trecut în revistă ieri prezenţa teatrului în festivaluri şi o mulţime de colaborări, sau găzduirea de evenimente notabile ale cetăţii. 

„Am intrat cumva în circuitul internaţional”, a observat Eduard Şişu despre "Gulliver", care a evocat, printre altele, succesul din festivalul internaţional de la Izmir, începutul unei cariere internaţionale a teatrului, care nu poate spera încă la o sală proprie până în toamna viitoare. „Stăm foarte-foarte bine” la numărul de spectacole şi de spectatori, inclusiv adulţi, sau copii de vârste tot mai fragede. Anul viitor, Festivalul Gulliver va ajunge la numărul XXV, cel mai longeviv festival de marionete din ţară, al primului teatru deschis în Galaţi, în octombrie ´52. Printre surprizele stagiunii vor fi montarea fascinantei poveşti a lui Peter Pan şi reluarea strânsei colaborări cu regizorul-magician Cristian Pepino.

Citit 1012 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Decembrie 2017 21:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.