Vineri, comedie neagră: netul, ca pedeapsă. Weekend variat, la Teatrul Dramatic | PROGRAM

Vineri, comedie neagră: netul, ca pedeapsă. Weekend variat, la Teatrul Dramatic | PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Vineri, 9 februarie, de la ora 19,00, în Sala Studio a Teatrului "Fani Tardini", este programată o comedie "dark", premiată la la Maratonul Teatrului Independent - Bucharest Fringe: "Privacy settings" ("Setări confidenţiale"), creaţie colectivă a unor îndrăgiţi actori şi a regizorului spectacolului, actorul Radu Andrei Horghidan, care semnează textul - un regizor cu evident talent dramaturgic! Joacă: Vlad Ajder, Ionuţ Alexandru Moldoveanu, Elena Ghinea, Oana Mogoş, Răzvan Clopoţel şi Ştefan Alexandru Forir.

Umor savuros şi multă nebunie... socială! Instrument de neînlocuit, reţeaua de socializare te ridică, dar poate să te şi doboare: un tânăr absolut banal, neremarcat de societate şi de prietenă, într-un oraş obscur, cu prieteni şterşi, cu job plictisitor, se trezeşte criticând dur tot ce îl înconjoară, în faţa "celui mai bun prieten", la o beţie "frăţească"… Numai că… prietenul îl filmează, iar clipul ajunge, "normal", pe reţeaua de socializare, devine chiar viral! E de bine? Familia vede cum e privită în realitate de fiu şi îl "dezmoşteneşte", firma îl aruncă în stradă (şi-a criticat şefa), rămâne şi fără apartament de serviciu, iubita îl lasă naibii (îi afecta  imaginea de învăţătoare), prietenii îl părăsesc. Când anunţă că se va sinucide, nu e crezut, dar când se află despre sinuciderea unui tânăr, fiecare începe să se gândească la vinovăţie.

Scenografia: Monica Turcu, absolventă a Universităţii de Arte Bucureşti, a Universităţii "Danubius" Galaţi şi apoi a Facultăţii de Arte a Universităţii "Dunărea de Jos" (Pictură). Coregrafia: Elena Anghel, şi ea cu studii de actorie la aceeaşi universitate, dar şi la UNATC. Ca şi ceilalţi actori din distribuţie, este cofondatoare a grupului gălăţean de teatru independent Social Act Theatre.

Proiectul spectacolului e un parteneriat Social Act Theatre - Teatrul Dramatic.

Sâmbătă, comedie dramatică actuală

Sâmbătă, 10 februarie, în Sala Mare, o comedie dramatică: "Puşlamaua de la etajul 13", de Mircea M. Ionescu. În 2012, actriţa din rolul principal, Petronela Buda, primea Premiul internaţional de interpretare la "Festivalul Teatrelor Dunărene", de la Giurgiu. Regia este a bulgarului Vili Perveli Nikolov, care a adaptat  monodrama (piesă jucată şi de teatre din Bulgaria, inclusiv într-o variante cu… marionete) într-un spectacol cu multe personaje. Joacă: Petronela Buda, Gheorghe V. Gheorghe, Veronica Păpuşă, Petrica Păpuşă, Svetlana Friptu, Ana-Maria Ciucanu, Aurel Bâtcă, George Breabăn.

Muzica  e semnată tot de către regizor. Scenografia: Nicolai Mihăilă, de la Teatrul Naţional Iaşi.

O piesă despre drama copiilor lăsaţi acasă în grija bunicilor, de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Duminică, teatru englezesc

Duminică, 11 februarie, de la 19,00, în Sala Mare, cu umor englezesc şi pasiune, o comedie cu acţiunea în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial: "Cabinierul", de Ronald Harwood, dramaturg important, care scrie din propria sa experienţă de  tânăr cabinier al unei legende a teatrului britanic. Regia: Cătălin Vasiliu. Distribuţia, cu doi foşti directori de teatru, actori veterani, alături de tineri: Vlad Vasiliu, Stelian Stancu, Gheorghe V. Gheorghe, Liliana Lupan, Oana Preda, Petre Păpuşă, Elena Ghinea.

Semnează scenografia plasticianul bucureştean Daniel Divrician. Muzica: Costas Ivanov.

Citit 935 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Februarie 2018 15:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.