Un "labirint" în care merită să te rătăceşti

Un "labirint" în care merită să te rătăceşti
În foto, artista profesoară şi micuţele eleve
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Neobişnuit de mulţi copii de-o şchioapă şi de adolescenţi s-au amestecat printre participanţii obişnuiţi (plasticieni, fotografi de artă, profesori, alţi oameni de cultură) la expoziţia "Căutări în labirint", de artă textilă şi de grafică, semnată de Simona Pascale şi Tudor Şerban, în seara de 9 martie, în şi mai neîncăpătorul Muzeu de Artă Vizuală.

Simona Pascale, pictorul de flori şi peisaje pe rochii speciale, acum şi cu "tablouri" din materiale textile, mult mai bogate coloristic decât altădată, a fost înconjurată de micuţele sale eleve de la Atelierul de creaţie vestimentară "Îndrăzneşte să fii unică!", unde artista este "mentor-papillon": copii îşi aleg veşmântul pe care să-l decoreze. Artista, care a participat la numeroase expoziţii naţionale şi internaţionale - le amintim măcar pe cele de la Balcic, Lucerna sau Rijeka, le-a mulţumit celor veniţi acum tocmai din Brăila, publicului, gazdelor şi tatălui său, cel care i-a încurajat primii paşi spre arta plastică. Prezent la vernisaj, părintele artistei îşi serba, chiar în acele momente, şi ziua de naştere şi numai întâmplarea făcuse ca vernisajul să fie amânat pentru exact acea zi...

Lector univ. dr. Tudor Şerban, profesor la Facultatea de Arte a Universităţii "Dunărea de Jos", şi-a prezentat lucrările - bine construite şi migălos filigranate - ca fiind în zona visului şi a ludicului, oferind "culoare combinată, mai nou, cu text". "Suntem oameni care luptăm cu societatea română şi încercăm să ne exprimăm, aşa cum ne oferă şansa Facebookul şi alte sisteme moderne de operare, să căutăm şi să găsim un limbaj cât se poate de altfel. Unii dintre colegii mai au părăsit ţara, au renunţat să mai caute în labirint, dar cred că este bine să rămânem aici şi să fondăm în Galaţi, să readucem aducem arta modernă la standardele cele mai ridicate naţionale şi, cred, internaţionale", a expus graficianul un fel de manifest artistic. El le-a mulţumit studenţilor săi şi celor care i-au pozat ca model.

Curatorul expoziţiei, plasticianul Eduard Costandache, a obţinut o plăcută alternanţă între tablourile în culori şi linii neaşteptate de pe simeze şi tridimensonalitatea statuară a rochiilor - cu reliefuri de adevărate bijuterii sau de basorielief a lânii şi a bucăţilor de pânză prinse într-un dans de culoare echilibrat.

În galerie, foto 1 - artistul profesor şi tinerii săi studenţi

Citit 1328 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.