Scurtmetraje, marca poloneză

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci seri de proiecţii gratuite, la Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi *

Astăzi, 14 octombrie, începe la Galaţi Festivalul Filmului Polonez, un eveniment găzduit de Muzeul de Artă Vizuală, organizat în colaborare cu Institutul Cultural Polonez de la Bucureşti.

Pe scurt, ca să fim în ton cu tipul filmelor, vor fi 5 seri de proiecţii video, în care vor putea fi vizionate peste 40 de pelicule, purtând marca celebrei Şcoli de Film, Teatru şi Televiziune din  Łódź, Polonia.

De altfel, duminică în ultima seară, se vor proiecta filme de scurtmetraj realizate de cei mai cunoscuţi absolvenţi ai acestei şcoli, Andrzej Wajda, Roman Polanski, Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Zanussi.

Pe tot parcursul evenimentului va fi deschisă o expoziţia foto intitulată „Decada Solidarităţii. 1979-1989”, al cărei vernisaj are loc astăzi, la ora 18,00, în deschiderea festivalului.

Accesul la eveniment este gratuit. Programul complet, pe zile, cu descrierea detaliată a producţiilor cinematografice, se găseşte pe siteul muzeului gălăţean, la www.mavgl.ro.

În această seară sunt programate două filme de imagine, două de regie şi câte unul de animaţie, respectiv, un documentar.

Citit 540 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.