O operetă spumoasă ca o şampanie, la Muzical

O operetă spumoasă ca o şampanie, la Muzical
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 15 aprilie, de la ora 19.00, iubitorii de muzică sunt aşteptaţi să se bucure de opereta "Bal la Savoy", de Paul Abraham, spectacol ce a mai fost jucat pe scena Liricului gălăţean, dar care, acum, îmbracă voci şi aranjamente muzicale noi. Spectacolul a avut premiera recent, în octombrie 2017.

Regia ăi aparţine lui Adrian Mărginean, scenografia este semnată de Gheorghe Andreescu şi Rodica Gherghinoiu, iar la pupitrul dirijoral se va afla Dan Eugen Drăgoi. Ne vor cânta şi încânta artiştii: Valentin Vasopol, Mihaela Alexa, Mariana Pisică, Adrian Mărginean, Adina Gurenciuc, Lăcrămioara Crihană, Paul Buţa, Ionuţ Popa, Ovidiu Ghioc, Donose, Gabriel  Zănoagă, Adrian Ţurcanu, Doina Munteanu, Valentin Călin, George Apostolache.

De ce nu ar trebui să lipsim de la spectacol ne spune directorul Teatrului Muzical, Teodor  Niţă: "Aflat la graniţa dintre operetă şi musical, spectacolul ne readuce atmosfera şi parfumul anilor ’30, exuberanţa petrecerilor din lumea bună din sudul Franţei, umorul de bună calitate şi pagini muzicale cu melodii frumoase şi ritmuri vii, antrenante. Prima montare gălăţeană, cea din 1982, s-a bucurat de un mare succes (peste o sută de reprezentaţii), în distribuţie fiind solişti din generaţia de aur a teatrului, pe care ne facem o datorie de onoare să-i reamintim: Georgeta şi Emil Pinghireac, Sofia şi Ion Şerban, Cicerone Ognef. Prin această nouă montare, ne-am propus să reedităm succesul de atunci, tinerii artişti de astăzi având potenţialul de a realiza acest ţel. Ne dorim, ca atunci când spectatorii vor părăsi sala teatrului, la sfârşitul spectacolului, să poarte în gând refrenele muzicii lui Paul Abraham, să se simtă mai tineri şi mai optimişti".

Pentru cel care se va afla la bagheta dirijorală, Dan Eugen Drăgoi, întâlnirea cu opereta lui Paul Abraham a fost o "sărbătoare şi o provocare, deopotrivă": "O sărbătoare pentru că densitatea armoniilor de jazz înveşmântează melodii rafinate şi spumoase, asemenea parfumului celei mai scumpe şampanii. O provocare fiindcă redarea acestei străluciri, fără a supraîncărca sonorităţile orchestrale ample, este foarte dificilă şi necesită o tehnică instrumentală desăvârşită şi o delicateţe a relaţiilor dintre instrumente şi voci. În această nouă şi vibrantă versiune artistică, am păstrat, cu mici excepţii, viziunea compozitorului asupra succesiunii numerelor muzicale, a orchestraţiei şi, nu în ultimul rând, a entuziasmului interpretării", spunea la premieră Dan Eugen Drăgoi.

Preţul unui bilet întreg este de 21,6 lei, iar cu reducere, 10,8 lei.

Citit 1657 ori Ultima modificare Joi, 12 Aprilie 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.