Festivalul ”Antares”, la ediţie jubiliară. Premiu naţional! Poeţi români și din alte 11 ţări, în trei oraşe

Festivalul ”Antares”, la ediţie jubiliară. Premiu naţional! Poeţi români și din alte 11 ţări, în trei oraşe
Aşa începea Festivalul anul trecut...
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De astăzi, 25 septembrie, până pe 1 octombrie, se va desfăşura Ediţia a XX-a, jubiliară, a Festivalului internaţional Serile de literatură ale revistei „Antares”, cu un periplu cultural al unor scriitori din 11 ţări şi din România de la Galaţi la Brăila şi, pentru întâia oară, la Buzău. Lansări de carte, lecturi publice, colocvii, schimburi culturale internaţionale peisaje mirifice. Şi o premieră: decernarea unui premiu literar naţional!

Vor veni doi scriitori din Franţa, doi din Rusia, doi din Turcia, scriitori din Germania, Spania, Israel, Argentina,  Bulgaria, Palestina, Cipru,  Estonia, alături de scriitori şi critici literari preţuiţi din România, de la criticul  Gheorghe Grigurcu la Nichita Danilov sau Ion Zimbru. Bineînţeles, nu lipsesc gălăţenii.

Astfel, miercuri, 26 septembrie, Festivalul, organizat de Filiala Sud – Est a Uniunii Scriitorilor din România (USR), cu sprijinul Primăriei municipiului Galaţi, se deschide cu o premieră absolută la Galaţi: decernat de un juriu al USR, în prezenţa conducerii Uniunii şi a primarului municipiului, va fi oferit Premiul de Literatură „Steaua Dunării” al USR. Ceremonia va avea loc chiar în deschiderea Festivalului, de la ora 11,00, la Protoieria Galaţi. Şi la închiderea Festivalului, pe 30 septembrie, în acelaşi spaţiu, de la ora 11,00, se va desfăşura ceremonialul acordării Premiilor Filialei Sud-Est a USR pentru anul trecut şi se va acorda Premiul pentru cel mai bun poem, iar seara, de la 17,00, la Hotel „Danube Stars”, sala "Budapesta", se va desfăşura o seară literară.  

Festivalul se va derula şi joi, la Liceul Teoretic „Alexandru Marghiloman” din Buzău, cu lecturi publice şi lansare de carte, cu vizite la Casa memorială „Vasile Voiculescu” şi la vulcanii noroioşi. Pe 28 septembrie, din nou la Galaţi, de la 10,00, invitaţii vor păşi în aula C. N. „Vasile Alecsandri” şi la Liceul de Marină, iar după-amiază se va vizita Casa memorială „Panait Istrati” – Brăila, cu un recital poetic şi prezentarea revistei de cultură „Antares”. Pe 29 septembrie, la Galaţi, la Hotel Mercur, de la 10,00 – Gala de poezie „Maison de la poesie danubiene”. Va urma mult-aşteptata croazieră pe Dunăre, cu plecare de la Brăila, cu prezentări de carte şi colocvii. Un festival fluviu.

Citit 1311 ori Ultima modificare Luni, 24 Septembrie 2018 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.