Festivalul naţional ”Costache Conachi”, cu o nouă secţiune, cu aportul ”Junimii”
Foto: infoTecuci

Festivalul naţional ”Costache Conachi”, cu o nouă secţiune, cu aportul ”Junimii”
Casa de Cultură Tecuci
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 26 octombrie 2018, începe, cu oferte culturale pentru două zile pline, Ediţia a XXVI-a a Festivalului-concurs Naţional de Poezie „Costache Conachi”, la Casa de Cultură din Tecuci, organizator al evenimentului, în colaborare cu Primăria Municipiului Tecuci şi Editura Junimea din Iaşi. Preşedinte de onoare şi iniţiator al Festivalului este cunoscutul scriitor ieşean Lucian Vasiliu, directorul editurii citate.

În acest an, concursul naţional are şi o a doua secţiune, inedită! Festivalul va prilejui, printre alte surprize, o întâlnire cu prof. univ. Mihai Zamfir, scriitor şi istoric literar, fost ambasador în Portugalia şi Brazilia, care va susţine conferinţa „Costache Conache, părintele necunoscut al poeziei româneşti”. Vor fi lansate două volume de versuri şi o antologie de poezie. Un medalion muzical-literar, pe textele boerului-poet Conachi, va fi susţinut  de actorul gălăţean Gabriel Enache, iar cantautorul tecucean Mircea Călianu va prezenta din compoziţiile sale. O atracţie garantată o va constitui concertul formaţiei de muzică veche Kalofonis, din Galaţi. Ca şi spectacolul de atmosferă „conăchiană”, „O seară la Castel”, care va putea fi aplaudat în foaierul Casei de Cultură. Balerinii Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Nae Leonard” vor aduce dansul şi costumul de epocă. 

Despre concurs, putem spune că i s-a adăugat o secţiune, pe lângă cea destinată tinerilor creatori încă nepublicaţi în volum: „Poezie pentru volum de debut”, a cărei câştigători vor fi premiaţi de Editura Junimea prin publicarea volumelor de debut în colecţia NUMELE POETULUI. Juriul cuprinde importante nume scriitoriceşti din ţară.

Citit 1437 ori Ultima modificare Joi, 25 Octombrie 2018 11:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.