Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La deschiderea oficială de ieri dimineața – şi mai puţin oficioasă decât alteori – a Festivalului International al Cărții Axis Libri, ediție dedicată Anului Cărții, s-a vorbit și despre speranța că se va citi în continuare cu poftă, chiar dacă unii vor prefera iPhone-ul ori tableta.

Președintele Consiliului Județean, city managerul, Managerii instituțiilor de cultură au fost prezenți: Direcția de Cultură, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, Muzeul de Artă Vizuală, bineînțeles, au fost scriitori, profesori, jurnaliști, televiziuni, elevi. Oaspeți de  speciali în casa cărții din Anul Cărții au fost Ecaterina Dmitric, şef Serviciu Dezvoltare la Biblioteca Naţională din Chişinău, Eugenia Bejan, director adjunct al Bibliotecii naționale pentru Copii „Ion Creangă” din Chișinău și directorul general al Bibliotecii Județene „Panait Istrati” din Brăila, Dragoş Neagu.
Fosta noastră colegă de ziar, poeta Angela Ribinciuc, cea care a deschis, ca în fiecare an, Festivalul, a avut ocazia să o prezinte pe scenă, în premieră, pe fosta noastră colegă de ziar, Corina Emanuela Dobre, acum manager general interimar al Bibliotecii Județene „V. A. Urechia”, care a mulțumit directoarei adjuncte, Geta Eftimie, și colegilor, pentru dăruirea cu care au pregătit Festivalul, și autorităților județene și locale, instituțiilor culturale și școlare, care sprijină an de an evenimentul început ca un târg județean de carte și transformat apoi în festival național, cu spectacole, colocvii și lansări de carte, devenind chiar international. Numele directorului general Zanfir Ilie, retras recent din activitate și din viața politică, a fost elogiat de mai mulți dintre vorbitori, pentru rolul său în fondarea și dezvoltarea Festivalului.
La final, au primit diplome din partea bibliotecii gazdă a Festivalului cel mai tânăr cititor, alături de cel mai vârstnic, care au întărit speranța că nu se pierde cartea!
Astăzi, lansează cărți, printre alţii, Muzeul de Istorie, „Revista română-americano-canadiană”, Editura Tritonic, ne vom întâlni cu Viorel Ilişoi, va cânta grupul Voces.

Citit 1440 ori Ultima modificare Duminică, 09 Iunie 2019 13:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro