”JoY ART Theatre” - patru premii la București

”JoY ART Theatre” - patru premii la București
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

”Am participat la două secţiuni şi ne-am întors cu patru premii de la Festivalul Interjudeţean <<Joc în joacă>>, de la Bucureşti”, ne-a spus, cu îndreptăţită mândrie, actriţa Oana Preda, fondatoarea trupei de micuţi artişti "JoY ART Theatre", pe care o pregăteşte, regizând deja o serie întreagă de spectacole de succes. O anticameră, sperăm, pentru viitori mari artişti, care să fie respectaţi şi în lume.

Ediţia a V-a a festivalului de la Bucureşti, competiţie de teatru pentru copii şi adolescenţi, a fost organizată pe 18 mai, de Şcoala Gimnazială "Petre Ispirescu", în parteneriat cu Colegiul Naţional  "Matei Basarab" și UNATC din București.

Pentru micii artişti gălăţeni, trofeele au fost o recunoaştere cu atât mai binevenită cu cât veneau după un efort foarte mare chiar şi pentru maturi: o zi întreagă pe drum spre Capitală şi înapoi, cu tracul jocului în faţa unor necunoscuţi, departe de oraşul lor şi de colegii de şcoală, care să-i susţină cu aplauze. Am avut ocazia să-i aplaud la spectacolele jucate de trupă la Galaţi, inclusiv la cele premiate acum, însă în condiţii mai prieteneşti, în faţa părinţilor, colegilor şi prietenilor de familie.

Concursul care este dedicat elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, pe trei categorii de vârstă, de la 6 la 18 ani, a avut trei secţiuni. Gălăţenii au concurat la primele două secțiuni şi au obţinut patru premii. Titlul de "Cel mai bun cuplu", Romeo şi Julieta, în ingenioasa montare a Oanei Preda, "Joaca de-a Romeo şi Julieta", a fost câştigat de David Alexandru Gheorghe şi Ruxandra Ardean, pe care îi remarcasem deja într-o cronică la ziar. "Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină" pentru rolul Mam'Mare, din "D-l Goe", i-a revenit Cristianei Rapotan. Pentru monolog, Luana Solomon a primit Premiul al II-lea, iar spectacolul "D-l Goe" a câştigat Premiul al III-lea. Şi un… premiu special, al sorţii: mezina Maria Maftei a împlinit cei "şapte ani de-acasă"… în plin turneu! Iar astfel de lucruri nu se uită niciodată.

Bunicul lui David şi tatăl actriţei, actorul Stelian Preda, cel care în tinereţe se pregătise să-l joace pe Romeo, însă, ajungând director al teatrului din Botoşani, a cedat cu generozitate rolul, era emoţionat că nepoţelul său a ajuns să-l joace deja. Cu bucuria de a se juca, optimist, actorul mi-a citat din "Căruţa cu paiaţe": "Pui de teatru românesc,/ Îţi văd astăzi viitorul".

Citit 2563 ori Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2019 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.