Întâlnire la Statuie cu surpriză inclusă

Întâlnire la Statuie cu surpriză inclusă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Joi după-amiază, mâna muzei era la locul ei * Azi sunt programate mai multe manifestări prilejuite de împlinirea a 160 de la naşterea Poetului *

Ieri, plasticianul Gheorghe Andreescu, care a realizat o colecţie întreagă de mâini pentru muza statuii lui Mihai Eminescu din parcul central al oraşului, se aştepta să fie sunat din clipă în clipă, ca să pună la dispoziţie piesa de rezervă.

Cum astăzi, de la ora 10, este programată la statuie ceremonia anuală, nu ar fi exclus ca mâna muzei, care a dobândit o notorietate mai mare decât a întregii sculpturi din parc, să dispară din nou.

„Acum două zile era la locul ei. Iar astăzi nu m-a sunat încă nimeni ca să-mi ceară ajutorul”, ne-a spus joi după-amiază Gheorghe Andreescu.

„De regulă, eram căutat în preziua aniversării sau comemorării (pe 14 iunie, n.r.) dar s-a întâmplat ca piesa să dispară şi în cursul nopţii şi să trebuiască să o înlocuiesc dimineaţa. Oricum, anul acesta aş folosi ultima sculptură pe care o mai am ca rezervă”.

Indiferent de soarta mâinii muzei, la Galaţi vor avea loc mai multe manifestări, găzduite în principal de Biblioteca „V.A. Urechia”, toate prilejuite de împlinirea a 160 de la naşterea lui Mihai Eminescu.

Comentariu foto: Gheorghe Andreescu nu mai ţine socoteala pieselor furate şi înlocuite cu ajutorul său

Citit 665 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.