Viorel Dinescu, invitat la preşedintele interimar al Moldovei

Viorel Dinescu, invitat la preşedintele interimar al Moldovei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Medaliat cu „Mihai Eminescu” şi laureat la „Literatura şi Arta” *

La aniversarea a 160 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu, preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, prin Ordin Prezidenţial, a acordat înalte decoraţii de stat unui grup de scriitori din ţară, precum şi unor scriitori de limbă română din afara graniţelor (România, Ucraina, Serbia şi Italia).

Printre slujitorii de marcă ai scrisului românesc din ţara noastră, a avut onoarea să fie primit, la Chişinău, de către Mihai Ghimpu, şi poetul Viorel Dinescu. El a fost decorat cu Medalia „Mihai Eminescu”, „în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea literaturii, pentru activitatea prodigioasă în contribuţia la propagarea operei eminesciene”. 

Primit cu cunoscuta ospitalitate de scriitorii basarabeni, în frunte cu academicianul Mihai Cimpoi, preşedintele  Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Viorel Dinescu s-a întors la Galaţi cu brevetul si medalia cu chipul lui Eminescu, care se adaugă zecilor de premii şi distincţii primite de-a lungul anilor, pentru poezia şi activitatea sa publicistică.

Aceasta în condiţiile în care, în numărul său din 31 decembrie 2009,  „Literatura şi arta”, săptămânal al scriitorilor din Republica Moldova, publica, la rubrica laureaţilor pe anul trecut, şi numele lui Viorel Dinescu, la premiile pentru Critică Literară.

Citit 2109 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.