O capodoperă pucciniană şi o comedie muzicală

O capodoperă pucciniană şi o comedie muzicală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O capodoperă a lui Puccini, "Boema", şi o comedie muzicală cu încurcături în dragoste, "O familie trăsnită", sunt cele două spectacole ce se vor juca în acest sfârşit de săptămână pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard".

Sâmbătă, 8 februarie, de la ora 18,00, este programată o comedie pentru toate vârstele, o poveste care se întâmplă în vacanţă, momentul când raţiunea se odihneşte, iar simţurile pulsează, dornice de aventură - "O familie trăsnită".

Victor Zaharia, regizorul spectacolului, a descoperit în textul lui George Mihalache „o structură şi un ritm de vodevil autentic, pe un calapod al comediei dell’arte, cu o listă de personaje compusă din cupluri de îndrăgostiţi, personaje ciudate și servitori agili".

În distribuție vor evolua artiștii deja consacrați ai teatrului, alături de două debuturi: Mariana Pisică (Mariana, soția), Anton Mihail (Mișu Georgescu, soțul), Adina Lazăr (Nuțica, servitoarea), Andrei Ardeleanu - debut (Fănică Vârtej, asistentul), Paul Buța (Vasila Viva Villa, bucătar), Alexandru Tatu - debut (George Miclescu Săbăoan, pictorul), Viorica Mărăndici (Aglaie, mătușa), Cristina Vasopol (Lidia, prietena Marianei).

Muzica este semnată de Eugen Dan Drăgoi, scenografia este asigurată de Rodica Gherghinoiu, iar de mișcarea scenică s-a ocupat Florentina Ștefan.

Duminică, 9 februarie, de la ora 18,00, se va juca opera în patru acte "La Bohème" (Boema), a lui Giacomo Puccini, dirijată de maestrul Cristian Sandu. Din libretul lui Luigi Illinca și a lui Giussepe Giacosa, realizat după "Scenes de la vie bohème" al scriitorului francez Henri Murger, aflăm povestea unor artiști tineri și săraci, care trăiesc pentru dragoste.

Spectacolul de pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „N. Leonard” Galați este construit ca o frescă de epocă. Personajele din "La Bohème" retrăiesc astfel, pe scena Liricului gălățean, realitatea crudă dată de statutul tinerilor artiști în epoca lui Puccini, dar din care ei reușesc să evadeze uneori prin creație, iubire și vis.

Majoritatea soliștilor din distribuție evoluează pentru prima oară în acest spectacol: Andreea Blidariu - debut (Mimi), Rodica Ștefan - debut (Musetta), Remus Alăzăroae - Opera Timișoara (Rodolfo), Dominic Cristea - debut (Marcello), Alin Munteanu - debut (Schaunard), Sebastian Băncilă - debut (Colline), Elvis Butunoi - debut (Alcindoro/ Benoite), Tudorel State (Parpingnol).

Citit 1899 ori Ultima modificare Miercuri, 05 Februarie 2020 19:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.