Întâlnire cu regizorul Alexa Visarion

Întâlnire cu regizorul Alexa Visarion
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

LANSARE. Foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini” va găzdui miercuri, 26 februarie, de la ora 17,00, lansarea volumului „Cealaltă scenă”, de Alexa Visarion. Evenimentul va avea loc în prezența autorului.

Regizor, profesor universitar doctor, coordonator de lucrări de doctorat și, totodată, om de litere, maestrul Alexa Visarion împlinește 50 de ani de activitate artistică, iar apariția volumului „Cealaltă scenă” semnat de domnia sa marchează acest moment important al carierei sale prodigioase.

Evenimentul de lansare a cărții la Galați va fi moderat de Tamara Constantinescu, actriță a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, și va include și o sesiune de autografe, precum și proiecția „Vocile teatrului modern - Alexa Visarion”, un dialog cu teatrologul George Banu, realizat la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

Lansarea de carte va fi urmată de o sesiune de discuții cu Alexa Visarion. Întâlnirea va fi deschisă actorilor, studenților Facultății de Arte, elevilor Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” și publicului larg. În cadrul acestei întâlniri, maestrul va susține un discurs interactiv despre „Personajul și întruchiparea creatoare”.

Alexa Visarion a montat în țară și în străinătate peste 100 de spectacole, cu precădere din dramaturgia lui I. L. Caragiale, A. P. Cehov, Shakespeare sau Eugene O’Neill. A pus în scenă Cehov și Shakespeare în Statele Unite.

Este autorul unor filme artistice care au marcat istoria cinematografului românesc, între care „Înainte de tăcere” (1978), „Înghițitorul de săbii” (1981), „Năpasta” (1982), „Luna Verde” (2008), „Ana” (2014). În perioada 1985-1986 a fost invitat să predea la Universitatea din Texas, iar între 1986 și 1988 i-a fost acordată o nouă bursă Fulbright și a susținut cursuri în domeniul filmului la universități din Los Angeles, New York și Boston.

Intrarea va fi liberă.

Citit 2129 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.