Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită întreaga săptămână

Ziua Naţională a Lecturii, sărbătorită întreaga săptămână
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" Galați sărbătorește Ziua Națională a Lecturii, prin numeroase activităţi care se vor desfăşura pe parcursul întregii săptămâni.

Marţi, 15 februarie, bibliotecarii de la sediul central și de la filiale au organizat, împreună cu mai multe școli și grădinițe partenere, sesiuni interactive de lectură, atât fizic, cât și în mediul online. În prima parte a zilei, oamenii cărţii au fost la Grădinița nr. 1 "Luceafărul", la Grădinița "Croitorașul cel Viteaz" și la Grădinița "Sf. Stelian", dar şi  la Liceul "Emil Racoviță" din Galați.

Tot marţi, o echipă de bibliotecari, împreună cu reprezentanți ai Centrului Multifuncțional pentru Persoane Vârstnice Galați, au organizat, la sediul centrului, o lectură publică și o prezentare a noii cărți a scriitorului Iulian Mardar, intitulată "Uimitorul Jack: Jack A. Wesome".

Pe parcursul săptămânii, la sediul central, cititorii vor fi invitaţi să citească cu voce tare un fragment din una dintre cărțile preferate, vor fi filmaţi, cu acordul lor, bineînțeles, iar filmulețele vor fi postate pe pagina de Facebook pentru a promova lectura și dragostea pentru cărți.

Pentru că anul acesta este dedicat lui I.L. Caragiale, cu sprijinul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", mai multe bibliotecare, îmbrăcate în costume specifice personajelor din opera marelui dramaturg, le vor oferi cititorilor scurte sesiuni de lectură din opera acestuia, atât în mediul online, cât şi la sediul central.

Citit 1233 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Februarie 2022 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.