Vechea temelie a fost consolidată

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, credincioşii gălăţeni din Parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Galaţi au fost în sfântă sărbătoare, prilejuită de hramul sfântului locaş din Portul gălăţean.

Un sobor de preoţi, în frunte cu părintele consilier Lucian Petroaia, a înălţat rugă de slavă şi de mulţumire aduse lui Dumnezeu pentru multele roade pe care le-au adunat gălăţenii din această parte a oraşului, în ultimul an, an în care au reuşit să consolideze vechea biserică a Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Locaşul a fost ridicat pe la 1847, astăzi depăşind o sută şaizeci de ani.

De mai bine de doi ani, din 2008, la Biserica din Valea Oraşului, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, au debutat lucrările de concolidare şi restaurare a bătrânei biserici.

Şi dacă la hramul din anul 2009, în sfântul locaş persista un miros greu provenit de la infiltraţiile apei, acum acest fapt se simte mai puţin. „Vechea temelie a fost consolidată, tencuiala îndepărtată”, anunţa părintele paroh Nelu Gheorghiţă. E nevoie şi pe viitor de ajutorul lui Dumnezeu, pentru ca să înnoim în duh Sfântul Locaş care numără 163 de ani”.

La sărbătoarea de ieri, pe lângă rugăciune, credincioşii au primit şi un binemeritat cuvânt de folos rostit de părintele profesor Dr. Lucian Petroaia, care a subliniat în predica rostită importanţa misiunii şi  personalitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel prin prisma unui alt sfânt - Ioan Gură de Aur.

Petru este  unul dintre Apostoli care a rămas în conştiinţa Bisericii pentru întreita lui mărturisire a Învierii lui Hristos - după ce s-a lepădat de El, celălalt - Pavel  pentru lumina pe care a aşezat-o la temelia Bisericii spirituale, „Apostolul Neamurilor” fiind considerat „gura de foc a Duhului”.

Asemeni Sfinţilor, să rămânem şi noi astăzi şi fiecare după statutul nostru social să continuăm să mărturisim Dreapta credinţă prin faptele cele bune, cu certitudinea că prin credinţă, prin nădejede şi prin dragostea în Hristos vom birui patimile cele lumeşti.

Citit 578 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.