Râs de neoprit la Teatrul din Buzunar. Amor uşuratic, dricuri şi ghips, într-o comedie de Dan Mirea

Râs de neoprit la Teatrul din Buzunar. Amor uşuratic, dricuri şi ghips, într-o comedie de Dan Mirea
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Din nou se râde cu toată gura la mignonul "Teatru din Buzunar", compania gălăţeană independentă!

"Hai să ne întâlnim", un spectacol de Dan Mirea, ne-a aruncat vesel în lumea superficialilor... proşti sub clar de lună, cum ar zice maestrul Mazilu. Regizorul reşiţean care a montat atât de mult şi cu succes în (toate!) teatrele gălăţene, în ţară, ba şi în străinătate, a ştiut şi acum să lucreze excelent cu tinerii actori, imprimându-le un ritm continuu de invidiat, la premiera din 7 mai din sala intimă a teatrului. Spectacol interactiv, cu gaguri neașteptate, cuprinde şi... pericol: se joacă de sar tăieţeii - reali! - în sală!

Cu un rol de realism magic în superbul "Dawnway" - spectacol tot din Buzunar, unde reuşea să ne convingă cu o... minune îngerească, cu delicateţea neaşteptată la un chip mulţumit, actorul Ionuţ Strat, deşi personaj de planul doi, învârte celelalte personajele în jurul său. În rolul ospătarului grobian şi necinstit, te face să îi simţi din plin lipsa din scenă!

Alessandra Spiridon, eleva-actor atât de convingătoare în Oscar, din tulburătorul spectacol al aceluiași teatru "Oscar şi Tanti Roz", izbuteşte acum un show plin de energie şi mobilitate, de priviri strălucitoare şi modulări simpatice ale vocii. De altfel, încă din "Profesorul de franceză", altă montare a teatrului, o cârmea pe comedie - şi bine a făcut! Jucând cu inteligenţă rolul frivolei, pofticioasei şi puţin mintoase agăţătoare de tipi cool, ea a stârnit aplauze!

Pe două "tonuri", cel de băiat mândru lucrat la sală şi cel de aproape complet gipsat (prilej de "balet" comic copios!), după accidentul dricului pe care îl conducea la vânătoare de domnişoare, chiar şi atunci când ajunge la întâlnire pe jumătate mort, Laurenţiu Bobeică a fost aplaudat, pe bună dreptate, pentru jocul său! Absolvent recent, ca şi Ionuţ, al Facultăţii de Arte a Universităţii "Dunărea de Jos" - Secţia Teatru, actorul obţinea de altfel la Festivalul Naţional Studenţesc ActFest Galaţi Premiul pentru cel mai bun actor!

Regizorul Mirea merge pe tema veşnică a confuziei: acum, tânărul şofer de dric nu îndrăzneşte să-i spună pofticioasei domnişoare în căutare de bărbaţi tineri, frumoşi, viguroşi, cu bani şi maşină, decât că lucrează la... pompe, iar ea crede altceva. De la pompe funebre, "pasageri" care tac pe veci şi un accident aproape mortal în care numai mortul nu este omorât, tema morţii este cea folosită de Mirea în acest "noir" a la Tarantino.

Citit 1251 ori Ultima modificare Duminică, 22 Mai 2022 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.