„KineDok” revine la Muzeul de Artă Vizuală

„KineDok” revine la Muzeul de Artă Vizuală
Scenă din "Casa cu păpuşi"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La Muzeul de Artă Vizuală Galați, începe cea de-a opta ediție a programului european "KineDok powered by One World Romania", cu documentarul "Casa cu păpuși”, joi, 16 iunie, la ora 18,00. Proiecția va fi urmată de o discuție cu Tudor Platon, regizorul filmului.

"KineDok" este un program unic în Europa prin amploarea sa, desfășurându-se concomitent în şase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Georgia şi România, unde este coordonat de către Asociația "One World Romania", în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele şase ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte, proiecțiile fiind sub formă de cineclub și desfășurându-se pe tot parcursul anului în spații cât mai accesibile. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme, care nu circulă în cinematografele obișnuite și la care altfel nu ar avea acces. Mai mult decât atât, "KineDok" trece dincolo de experiența pasivă a sălii tradiționale de cinema, organizând după proiecțiile de film dezbateri angrenante între public și diverși invitați locali și internaționali. Publicul are astfel ocazia să se implice activ în discuții cu regizori, protagoniști și specialiști din diferite domenii și să rămână astfel conectat nu doar la actualitatea românească, ci și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din întreaga lume.

Filmul "Casa cu păpuși” (România, 2020) este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Citit 942 ori Ultima modificare Joi, 16 Iunie 2022 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.