Fanfare în difuzoare

Fanfare în difuzoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două formaţii din ţară, două de peste graniţă, una din Galaţi *

Ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional de Fanfare şi Orchestre de Marş şi Promenadă „Iosif Ivanovici” începe vineri, la Galaţi. Două formaţii din ţară, două de peste graniţă şi una din Galaţi vor concerta, până duminică inclusiv, în trei puncte diferite ale Galaţiului, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Grădina Publică şi la foişorul de pe Faleza Dunării.

Dacă deschiderea oficială a festivalului are loc vineri seara, de la ora 19,00, pe esplanda Casei de Cultură, cu o seară înainte gălăţenii pot trage cu urechea la repetiţiile generale.

„Ediţia din acest an se face cu mai puţini bani, dar cu mai multe sacrificii şi mai mult suflet”, a spus, ieri la o conferinţă de presă, directorul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, organizatorul manifestării.

Două grupuri în premieră la Galaţi

În ciuda faptului că a fost prezentată ca o ediţie de criză, la festivalul din acest an nu vor participa mai puţine fanfare ca în 2009. Două formaţii se vor afla pentru prima dată la Galaţi, Fanfara Palatului de Cultură din Soroca, Republica Moldova, şi Fanfara „Dan Spătaru” Medgidia.

Gălăţenii se vor întâlni şi cu participanţi consacraţi, precum Fanfara „Argeşul” Piteşti, nelipsită de patru ediţii încoace, dar şi cu Fanfara Municipiului Edirne, Turcia, a doua oară la Galaţi, după vizita din urmă cu trei ani.

Cele mai numeroase grupuri sunt cele din Turcia şi Rep. Moldova, cu aproximativ 30 de membri fiecare. Inedită se anunţă prestaţia fanfarei din Medgidia, formată din tineri de 14-16 ani.

Directorul Festivalului „Iosif Ivanovici”, Marin Boroghină, de altfel dirijor al fanfarei gălăţene, spune că repertoriul participanţilor acoperă zone culturale diferite:

„Deşi toate sunt fanfare de tip tradiţional, cu o componenţă şi instrumente asemănătoare, Argeşul vine cu specificul oltenesc şi cel muntenesc, Medgidia cu cel dobrogean, Soroca aduce ritmuri moldoveneşti, Turcia muzică orientală, iar Galaţiul are în repertoriu muzică uşoară, dar şi clasică”.

Spectacolele vor fi condimentate cu dansuri ale membrilor Şcolii „Fantezia” şi ai Ansamblului „Doina Covurluiului”. Prezenţe constante în ultimele ediţii, nici de la acest festival nu vor lipsi… majoretele Fanfarei „Argeşul” din Piteşti.

* Joi, 29 iulie, 19,00 – esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor (CCS), repetiţie generală cu public;

* Vineri, 30 iulie, 10,30 – Grădina Publică, Fanfara Municipiului Edirne, Turcia şi Fanfara „Dan Spătaru”; 19,00 - esplanada CCS, deschiderea oficială a festivalului

* Sâmbătă, 31 iulie, 10.30 – Grădina Publică, Fanfara „Argeşul” Piteşti şi Fanfara Palatului de Cultură din Soroca, Rep. Moldova; 18,00 - Faleza Dunării, Fanfara Municipiului Edirne, Turcia, şi Fanfara „Dan Spătaru” Medgidia; 19,00, esplanda CCS, Fanfara „Valurile Dunării” Galaţi, Fanfara „Argeşul” Piteşti şi Fanfara „Dan Spătaru” Medgidia

* Duminică, 1 august, 10,30 - Grădina Publică, Fanfara Palatului de Cultură din Rep. Moldova şi Fanfara „Valurile Dunării”; 19,00 - esplanada CCS, închiderea festivalului, evoluţia tuturor formaţiilor.

Citit 655 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.