Artiştii din Odessa pictează Galaţiul

Artiştii din Odessa pictează Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În toamnă, pictorii gălăţeni vor fi în Ucraina *

„Am dorit să vă prezentăm stilul picturii din Odessa, am dorit să luăm legătura cu pictorii români”, a declarat ieri organizatoarea expoziţiei  de pictură „uart.ro”, a unui grup de nouă plasticieni ucraineni veniţi la Galaţi, Oksana Bolgarina.

Evenimentul a avut loc la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, bucurându-se de prezenţa prefectului, a directorului Muzeului de Artă Vizuală, a unor reprezentanţi ai Consiliului Judeţului, a unor plasticieni gălăţeni  şi a întregii echipe.

Autorii celor 70 de lucrări în ulei, plasticieni din Regiunea Odessa, au sosit marţi în Galaţi, ne-au vizitat oraşul, inclusiv tabăra de sculptură,  iar duminică vor merge cu şalupa pe Dunăre, pentru a face schiţe, aşa cum au făcut şi în oraş – am aflat de la directorul Direcţiei de Cultură, plasticianul Sergiu Dumitrescu. 

Peisajele pictate la Galaţi vor fi expuse la Odessa, la Consulatul României, care urmează să inaugureze o nouă aripă.  Oaspeţii i-au invitat la rândul lor, în contrapartidă, pe artiştii gălăţeni, să le facă o vizită.

Evenimentul face parte dintr-un schimb cultural iniţiat de Instituţia Prefectului, în cadrul programului de cooperare transfrontalieră România-Moldova-Ucraina.

Direcţia de Cultură a judeţului şi Direcţia de Dezvoltare Regională a Consiliului Judeţului au colaborat pentru reuşita acţiunii. Expoziţia va fi deschisă publicului între 30 iulie şi 4 august.

Citit 419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.