De astăzi, Festivalul Internaţional de Folclor

De astăzi, Festivalul Internaţional de Folclor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În concurs vor evolua ansambluri din Slovacia, Macedonia, Ucraina, Turcia şi Republica Moldova *

De astăzi şi până luni inclusiv, muzica populară şi dansurile tradiţionale vor fi, seară de seară, ingredientele spectacolelor de pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Aşteptat cu sufletul la gură de gălăţeni, Festivalul Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului” se deschide oficial în această seară, la ora 19,00.

În acest an, în competiţia oficială vor evolua ansambluri din Slovacia, Macedonia, Ucraina, Turcia şi Republica Moldova. Slovacii şi macedonenii se află pentru prima dată la Galaţi, în cadrul festivalului.

În afara concursului, spectatorii îi vor admira pe membrii Ansamblului Naţional „Transilvania” din Baia Mare, ai Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava şi ai grupurilor „Busuiocul” din Bacău, „Ţara Vrancei” din Focşani, „Mureşul” din Tg. Mureş, „Baladele Dunării” din Tulcea şi „Doina Covurluiului” din Galaţi.

În cadrul ediţiei din acest an va fi celebrată şi Ziua Euroregiunii „Dunărea de Jos”. Sâmbătă, 14 august, pe scena festivalului, dar în afara concursului, vor evolua mai multe grupuri folclorice din Euroregiunea „Dunărea de Jos”.

Foto arhivă

Citit 1111 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.