Poveştile fermecate ale folclorului

Poveştile fermecate ale folclorului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Până luni inclusiv, în fiecare seară, de la ora 19,00, gălăţenii sunt aşteptaţi la Festivalul „Doina Covurluiului” *

Păstrătorii tradiţiilor populare din mai multe ţări, dar şi din alte zone ale României, se reunesc, zilele acestea, la Galaţi. Ediţia a V-a a Festivalului Internaţional de Folclor „Doina Covurluiului”, organizat de Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Primăria Galaţi, a început miercuri seară, pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Turci, moldoveni, ucraineni, slovaci şi macedoneni se vor întrece, seară de seară, în a spune gălăţenilor povestea poporului lor. Ei îşi vor etala frumuseţea costumelor tradiţionale, ne vor spune din suflet cântecele lor de jale şi de veselie şi vor dansa aşa cum se face pe meleagurile lor.

Cinci popoare în competiţie

Cei care vor convinge juriul că reprezintă cel mai bine tradiţiile din ţara lor vor pleca acasă şi cu trofeul festivalului. Juriul, prezidat de realizatoarea TV Florentina Satmari, îi are ca membri pe Ştefan Coman, directorul ansamblului „Baladele Dunării” Tulcea, Titi Boancă, de la „Mureşul” Târgu Mureş, Petrică Vlase, de la „Busuiocul” Bacău, Grigore Băcanu, de la Ansamblul „Doina Covurluiului”, pe directorul artistic al festivalului, Vasile Plăcintă, şi pe directorul artistic adjunct al Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, Eduard Mihalcea.

În afara concursului, alte ansambluri, venite din diferite zone ale României, îi vor face pe gălăţeni părtaşi la datinile lor. Miercuri seara, pe scena festivalului s-au aflat dansatorii, soliştii şi instrumentiştii din renumitul ansamblu „Transilvania” din Baia Mare.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.