Spectacol politic pentru teatrele gălăţene

Spectacol politic pentru teatrele gălăţene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Viceprimarul PNL Mircea Cristea (FOTO) critică organigrama Teatrului Dramatic, cu „7-8 directori” şi prin care marii actori ai Galaţiului sunt scoşi la pensie * Primarul PSD Dumitru Nicolae spune că organigrama se va modifica şi că actorii pensionari pot lucra fără grijă prin fundaţia Andreiana Juventus *

Noua organigramă a Teatrului Dramatic, în structura căruia a intrat şi Teatrul de Păpuşi, organigramă care numără nu mai puţin de şase directori a fost aspru criticată de viceprimarul PNL Mircea Cristea.

„A fost o decizie luată în hipergrabă. Trebuia aprobată în CL, pentru că exista o dată limită de depunere a deciziei la Prefectură.  A ieşit o organigramă votată la foc automat, din care au rezultat câteva lucruri neplăcute: sunt patru actori pensionabili care trebuie să iasă la pensie şi este păcat”.

„Mai mult decât atât, a rezultat o organigramă cu vreo 7-8 directori, cu 4 oameni în departamentul economic din care unul este director economic şi unul contabil şef, sau un director administrativ cu 7 oameni, ori un compartiment administrativ preluat de la Teatrul de Păpuşi, în condiţiile în care ei nu mai au ce administra, pentru că nu mai au clădirea, care a fost retrocedată proprietarului”, a declarat Mircea Cristea.

În fapt, proiectul de hotărâre de CL, aprobat, este drept, la foc automat, într-o şedinţă de îndată, prevede 82 de angajaţi şi 6 posturi de conducere: un manager coordonator, un manager Teatru Dramatic şi un manager Teatru de Păpuşi, un director economic, un director administrativ şi unul artistic. 

Viceprimarul spune că înainte de şedinţa CL de la începutul acestei luni, a participat la şedinţa cu liderii grupurilor consilierilor locali, moment în care Cristea a propus modificarea proiectul CL privind organigrama.

„Proiectul prevedea acelaşi număr de personal, însă doar cu 3 directori, unul general şi doi artistici, pentru fiecare secţie. În rest, se desfiinţează posturile de director economic sau administrativ. Este suficient  să avem un compartiment de administrare a clădirii, cu maxim 5 oameni, un compartiment economic, fără directori… şi astfel se poate creşte numărul de personal artistic cu 12”, a spus Mircea Cristea, care a adăugat că, din păcate, proiectul său a fost respins personal de primar.   

În replică, edilul şef Dumitru Nicolae recunoaşte că organigrama cu pricina a fost aprobată în grabă, însă că ea va fi modificată. Cât priveşte viitorul artistic al actorilor „pensionabili”, edilul spune că a fost obligat prin lege să renunţe la ei, dar că aceştia pot oricând lucra, prin intermediul Fundaţiei „Andreiana Juventus”.

„Eu mă declar împotriva hotărârilor pripite, iar asta este o hotărâre pripită, nu a fost analizată ca lumea. Fiţi siguri că le aranjăm ca lumea. Le facem la toate teatrele, nu doar acolo, este greu până schimbi directorul, după aceea nu mai ai scandal”, a declarat, sibilic, Dumitru Nicolae.

În privinţa actorilor scoşi la pensie, acesta a declarat că „citiţi hotărârile Guvernului: cel care întruneşte condiţiile de pensionare şi nu este disponibilizat, este caz penal. Dar nu îi vom lăsa pe actorii valoroşi, ei pot fi angajaţi la Andreiana Juventus cu contracte individuale de muncă”.

Şi totuşi, de ce a respins, primarul, propunerea lui Cristea? „Fiecare spune ce doreşte… dar eu vă spun: încă nu a început campania electorală”, răspunde primarul.

Citit 637 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.