„Amintirile lui Nică”, muzical pentru copii

„Amintirile lui Nică”, muzical pentru copii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă dimineaţă, copiii gălăţenilor, dar şi învăţătorii sau profesorii lor de limba română şi de muzică sunt invitaţi să vadă un spectacol adaptat după celebrele „Amintiri…” ale lui Creangă.

„Amintirile lui Nică” este un muzical pentru copii cu nouă personaje, pe un text adaptat de Izabela Oancea, pe muzică de Sorin Oancea, cu decoruri semnate de artistul plastic Gheorghe Andreescu.

„E important că în toată această nebunie, când se promovează spectacole fanteziste, ne-am întors către Creangă. Literatura lui e una generoasă, care se adresează unui spectru larg de spectatori. De altfel, chiar publicul ne-a cerut altceva decât a fost până acum, iar genul acesta de spectacol sprijină formarea culturii generale a copiilor”, ne-a declarat şi regizorul, Florin Melinte.

Sâmbătă, două spectacole

Mâine dimineaţă, la sala Teatrului „Nae Leonard” se joacă două reprezentaţii. Prima, programată la 9,30, se adresează profesorilor de română şi de muzică, aşteptaţi la premieră împreună cu elevii lor. Cel de-al doilea spectacol începe la 11,30. Preţul unui bilet întreg este 10,6 lei, un copil plătind doar jumătate.

Înainte de a da cele două reprezentaţii la Galaţi, trupa gălăţenilor şi-a programat un turneu cu acest spectacol, la Suceava şi la Rădăuţi. De altfel, în perioada următoare, în preambulul altor turnee, „Amintirile lui Nică” vor mai fi jucate şi la Palatul Copiilor din Bucureşti.

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.