Centrul Cultural vrea să rupă gura… Dunării

Centrul Cultural vrea să rupă gura… Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sergiu Dumitrescu, managerul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce a realizat, anul trecut, 262 de acţiuni culturale cu 110.600 de participanţi şi 300 de apariţii în presă („le-am numărat numai pe cele bune; pe cele cu înjurături nu le punem la socoteală, pentru că voi sunteţi presa de care avem nevoie, care promovează Galaţiul şi acţiunile importante”, a spus acesta). "Colectivul nostru s-a unit la greu şi s-a dezbinat la delilah, întrucât nu ne-a mai rămas timp pentru distracţie”, a continuat managerul, apreciind că luna august, cea a festivalurilor, a avut cel mai mare impact la public.

„Aşa, când rezumăm totul în două vorbe, pare puţin, dar în spate e multă muncă din partea colectivului nostru, cu bani puţini, cheltuiţi eficient”. „Sunt de principiul că din mai multe bugete mici se poate face un buget mare şi am încercat să valorificăm orice parteneriat pentru realizarea acţiunilor propuse”, a mai spus Sergiu Dumitrescu, precizând că, pe lângă sprijinul CJ şi al CL, instituţia pe care o conduce a beneficiat şi de suportul material al Arhiepiscopiei şi al ONG-urilor. Totodată, managerul a amintit şi faptul că Centrul Cultural este singura instituţie culturală gălăţeană care accesează fonduri europene: „Aici, la noi, avem oameni care îşi asumă, pe lângă sarcinile lor de serviciu, scrierea de proiecte, urmărirea derulării şi decontarea acestora”.

 

„Îi invidiez pe brăileni…”
În 2012, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” îşi propune 19 programe, 59 de proiecte şi 162 de acţiuni culturale, pentru care a solicitat în proiectul de buget 2.225.000 lei. „Acţiunile noastre având acoperire euroregională, mi se pare normal să primim mai mulţi bani decât celelalte instituţii de cultură. Deocamdată, suntem pe locul patru între acestea, ca sumă în proiectul de buget. Atuurile noastre sunt munca efectuată, rezultatele instituţiei şi colegii care muncesc mult dar sunt prost plătiţi”.

Ca noutate, anul acesta, instituţia îşi propune organizarea unui festival de muzică uşoară, cu participare internaţională, pentru concurenţi cu vârsta peste 18 ani, cu premii substanţiale. „Îi invidiez pe brăileni şi pe cei care reuşesc să facă acţiuni culturale de impact internaţional. Vrem să rupem gura… Dunării, avem cu ce, aşa că nu văd ce ne-ar putea opri”. Şi tot ca noutate, Sergiu Dumitrescu a mai amintit faptul că la Festivalul internaţional de folclor deja au primit, deja, propuneri de participare din partea a 35 de formaţii din 28 de ţări şi teritoriu, printre care Togo, Insula Paştelui, Japonia, India, Egipt. „Vrem ca gălăţenii să ştie că Centrul Cultural este şi va fi mereu acolo unde se întâmplă ceva în numele culturii de calitate şi al bunului simţ”, a conchis managerul Sergiu Dumitrescu, invitându-i pe cei interesaţi să acceseze site-ul instituţiei: www.ccdj.ro.

Citit 6933 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2012 23:12

8 comentarii

 • postat de edy
  Joi, 19 Ianuarie 2012 10:42
  in atentia centrului cultural , managerului, si a autoritatilor locale, vreau sa va spun ca galatiul din punct de vedere cultural , fata de orasele din bucovina , si din nordul moldovei , suntem la unghia mica, au disparut traditiile si obiceiurile, din marile ansambluri , din 89-si pana in prezent , au disparut sau au fost desfiintate, din marile orchestre sau transfomat in tarafuri, asta fiindca fostii primari sau actuali ,nu iubesc cultura, nu mai vorbesc de presedintii consiliului , care ignora aceasta institutie, concluzia :nu se implica nimeni in programe performante. sper ca intro zii sa rasara o raza de soare si in cultura galateana.
  0
  0
  Raportează
 • postat de poool
  Joi, 19 Ianuarie 2012 08:46
  nu vreau sa cobesc insa din momentul in care centrul cultural a fost ,,cioplit'' de profesionisti si anume Razvan Avram,si Sandu Viorel .....a inceput sa intre intr-un cont de umbra si sa semene cu o biserica parasita,unde sunt evenimentele organizate de ce 2 mai sus mentionati ? si anume festivalul de film ...si superbitatea de eveniment numit festivalul doina covurluilui ,mi-e rusine sa spun insa evenimentele care au fost organizate de la nedreptatea amintita mai sus ...nu seamana decat cu sesiuni organizate de pupat in fundat ....a rusinii orasului pe numele sau celebru eugen chebac ....rusine stimabile,rusine ! o sa platiti cu varf si indesat ca ati taiat si ati spanzurat in acest centru ca in propria dumneavoastra ograda !fie roata si patrata se va intoarce ea odata !;)fie roata si patrata tot se intoarce ea odata (si anume anul acesta)
  0
  0
  Raportează
 • postat de hai sa ne aflam in treaba
  Miercuri, 18 Ianuarie 2012 10:47
  D-ra Ribinciuc cand ai intrat in biroul lui dumitrescu tot din ,,fund'' te-a salutat?A folosit pronumele de politete sau ti s-a adresat asa cum obisnuieste si cum ii este felul si locul ,ca celui mai de jos produs al societatii?Probabil a facut scoala de sculptura la ,,cariera''!Stiam ca scrii despre cultura( este vorba de cea agricola?)s-au ai primit ordin de la Macovei, sa-l promovezi?
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristi
  Miercuri, 18 Ianuarie 2012 10:32
  E FOARTE BINE CA EXISTA ASEMENEA CENTRE DE CULTURA!!! La orice lucru bun exista insa carcotasi. E bine sa-i ignoram. Am insa o intrebare. Se apropiea campania electorala. Iar veti cara toti angajatii pe la balciuri electorale in contul salariului minim???
  0
  0
  Raportează
 • postat de cu cu(r)ltura galateana
  Miercuri, 18 Ianuarie 2012 01:08
  negoita catalin si dumitrescu sergiu.doi neica-nimeni in galati.ce faci donsoara ribinciuc? era singurul ziar din gl care scria ceva despre (in)cultura. ???
  0
  0
  Raportează
 • postat de bolovanul-popii
  Miercuri, 18 Ianuarie 2012 00:48
  "institutia pe care o conduce a beneficiat si de suportul material al arhinecuratului casio' CE SUPORT MATERIAL? furaciuni?
  0
  0
  Raportează
 • postat de centrulcultural
  Marți, 17 Ianuarie 2012 14:40
  Alo pe ce lume traiesti,ori nu stii ce inseamna institutie de cultura ori nu stii ce inseamna proiect european,desi poate iti suna cunoscut modul cum au fost cheltuiti banii de pe proiectul cu ,,rachitaria" .Nu vrei sa ne destainui cateva mici secrete?,,Viata libera'' intrebati-l si de fostele proiecte,si aveti grija pe cine promovati,va stricati imaginea!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ella
  Marți, 17 Ianuarie 2012 14:25
  Acest golan Sergiu Dumitrescu,sa spuna cum a cheltuit banii cu constrirea,,barcii'' de pe malul dunarii,cu caleasca ce nu poate fi dusa prin oras decit de 20 de cai?Un golan care nu stie decit sa fure si sa foloseasca un limbaj de golan.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.