Taxe noi la Biblioteca "V.A.Urechia"

Taxe noi la Biblioteca "V.A.Urechia"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biblioteca V.A.Urechia a depus la Consiliul Judeţean (instituţie care administrează instituţia de cultură) un proiect de hotărâre în care propune adoptarea mai multor taxe şi tarife. Unele din aceste taxe se practicau şi până acum - de pildă, penalizarea pentru neaducerea la timp a cărţilor sau „amenda” pentru degradarea volumelor - însă sunt şi servicii pe care biblioteca le va taxa în premieră.

Printre acestea din urmă se  numără închirierea sălilor instituţiei sau plata pentru studioşii care depăşesc o oră (gratuită) de navigat pe internet la bibliotecă - o iniţiativă luată mai degrabă ca măsură de precauţie faţă de cei care, sub pretextul că studiază, îşi pierd vremea, zile întregi, pe computere. „Unele taxe le aveam şi până acum, însă ele trebuie să fie legiferate, pentru a fi în ordine… Alte taxe le-am introdus pentru că oferim servicii noi. De pildă, toate permisele care se vor elibera nu se mai eliberează pe suportul tradiţional, ci vor fi sub formă de carduri”, a declarat directorul Bibliotecii judeţene, Ilie Zanfir.

Dacă şi consilierii judeţenei vor fi de acord, taxa pentru eliberarea duplicatelor (căci eliberarea primului permis va rămâne gratuită) la permise va fi de 3 lei (pentru cel de tip card) şi un leu (pentru un permis laminat). În plus, cei care vor studia mai mult de o oră (oferită gratuit de bibliotecă) vor putea fi taxaţi cu doi lei/oră. Copierea datelor îşi păstrează preţuri decente (xeroxare - 10 bani alb-negru A 4, 15 bani - A3, scanare - 20 de bani, copiere pe suport electronic - trei lei pe fişier). Cele mai mari preţuri sunt cele pentru închirierea sălilor: 65 de lei pe oră pentru sala Mihai Eminescu (cu videoproiector, ecran, sonorizare, electrician etc), 45 de lei/oră - aceeaşi sală, dar fără dotările tehnice, 40 de lei/oră pentru sala de cursuri Biblionet, pentru şedinţe cu maxim 15 participanţi (cu videoproiector, ecran, sonorizare, electrician etc).

 

Citit 11198 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2012 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.