O premieră pentru toate vârstele - „Recreaţia foarte mare”

O premieră pentru toate vârstele - „Recreaţia foarte mare”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Luni seara, sala Teatrului Muzical „Nae Leonard” a fost arhiplină, la premiera spectacolului „Revista copiilor – Recreaţia foarte mare”, o explozie de tinereţe şi de veselie molipsitoare. Paul Buţa semnează atât scenariul cât şi regia, fiind, totodată şi personajul central al spectacolului, adică Profesorul de modă veche, cu catalogul în mână. Pe scenă au evoluat cu dezinvoltură 70 de elevi  de la clasele de actorie, balet, canto - muzică uşoară şi populară, instrumente şi dans popular, din cadrul Şcolii de Arte a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. Toţi au fost răsplătiţi cu binemeritate aplauze. 

Paul Buţa mărturiseşte că un astfel de spectacol nu s-a făcut niciodată. „Teatrele gălăţene, atât Muzicalul, cât şi cel de Păpuşi, au suferit întotdeauna de lipsa unor producţii care să fie adresate tinerilor. Spectacolele de copii erau pentru micuţii din clasele I – IV, dar pentru gimnaziu eram descoperiţi. Îi mai chemam la spectacole de revistă, ceea ce nu era rău, dar aveam o premieră de acest gen o dată la trei ani, iar în trei ani te saturi să tot vezi acelaşi spectacol. Iar când ne invitau la câte o şcoală, mai cântam o melodie, mai aveam un număr cu violatorul, dar pentru cei din clasele V-VIII nu aveam nimic special”, spune Paul Buţa. 

La rândul său, Sergiu Dumitrescu, directorul Centrului Cultural, instituţia care a realizat spectacolul, este foarte încântat de rezultat. „Este o iniţiativă care îmi aparţine şi pe care am reuşit să o realizez împreună cu profesorii şi elevii de la Şcoala de Arte. Pentru activităţile Centrului Cultural, revista copiilor reprezintă un adevărat câştig. Spectacolul „Recreaţia foarte mare” acoperă o „plajă” largă de public – pe de o parte, elevii claselor V-XII, dar şi părinţii, care astfel, au ocazia să afle care sunt preocupările copiilor, în „Recreaţia foarte mare”, a declarat Dumitrescu.

Partea interesantă este că, la următoarea reprezentaţie, exceptând prima parte a spectacolului, prologul Profesorului de modă veche, restul nu va mai fi la fel. „Vom invita tot felul de vedete şi vedetuţe care câştigă premii, îl vom adapta de fiecare dată în funcţie de situaţie şi chiar îl vom putea juca în spaţii neconvenţionale, pentru că în recreaţia elevii ies şi afară, şi pe terenul de fotbal, sau pe hol, sau oriunde”, ne-a mai dezvăluit Paul Buţa.

Citit 15470 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 17:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.