Lansare de carte la Spitalul de Urgenţă - Prozator bolnav de poezie

Lansare de carte la Spitalul de Urgenţă - Prozator bolnav de poezie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, în premieră, o lansare de carte la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, în sala Amfiteatru, mâine, la ora 14.00. Evenimentul este cu atât mai important cu cât cartea, intitulată „Elegiile vieneze”, a fost scrisă de Victor Cilincă, în septembrie 2011, tot de pe patul de spital, la Viena.

„Eram imediat după operaţie şi, neputând ţine laptopul, am înşfăcat carneţelul şi am notat”, îşi aminteşte colegul nostru. Aşa s-au născut Elegiile vieneze, care au ca subtitlu „Tropicul Cancerului Capricornului”, cu profunde conotaţii pentru autor. Cartea, apărută la Editura Centrului Cultural, în colecţia de mici dimensiuni „cArtEsenţe”, este a 17-a purtând semnătura lui Victor Cilincă şi, totodată, al doilea volum al său de versuri, după „Mezzoland”, apărut în 2006 la Editura „N’Ergo” din Galaţi.

„A fost o ofertă absolut neaşteptată, pentru că a venit din partea Editurii Centrului Cultural, unde eu nu am trimis textele”, spune Victor, mărturisind totodată că este „emoţionat şi onorat”.

Cunoscut autor de proză scurtă, teatru, romane, SF, colegul nostru recunoaşte: „Am o mare uşurinţă în a scrie versuri, însă fac acest lucru doar când emoţiile sunt foarte mari”. Cât despre lansarea inedită, la spital, Victor Cilincă încearcă să îşi păstreze simţul umorului şi să vadă partea frumoasă a lucrurilor: „Cu siguranţă vor fi şi momente amuzante. Spitalul este un loc unde am întâlnit oameni remarcabili, oameni luminoşi, cărora le datorez faptul că această lansare poate avea loc”.

Citit 7418 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 23:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.