O nouă expoziţie a pictorului gălăţean Teodor Vişan

O nouă expoziţie a pictorului gălăţean Teodor Vişan
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

La Muzeul de Artă Vizuală s-a deschis expoziţia intitulată „Peisajul şi natura statică în opera pictorului gălăţean Teodor Vişan”. Dan Nanu a subliniat, la vernisajul de vineri, faptul că Vişan este un pictor foarte iubit de gălăţeni, cu o evoluţie spectaculoasă: „Nu ştiu dacă toată lumea ştie că prima sa expoziţie a avut loc în 1967”, a afirmat directorul muzeului, adăugând: „Este drept că a absolvit Facultatea de Artă din cadrul Universităţii Dunărea de Jos în 2011”.

Muzeograful Gheorghe Miron, organizatorul expoziţiei, a amintit că „multă vreme domnul Vişan şi alţi câţiva plasticieni gălăţeni au fost blamaţi de câţiva artişti cu diplomă din Galaţi. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca aceşti oameni să intre în Uniunea Artiştilor Plastici. Sunt onorat să-i fi organizat această expoziţie domnului Vişan”, a spus Gheorghe Miron.

Plasticianul Teodor Vişan a mărturisit că „artistul trebuie să fie un harnic, un salahor. Nu ştiu dacă neapărat studiile sau o diplomă îţi dau calificativul de artist. În faţa unei pânze albe eşti ca un luptător: te uiţi la ea şi te întrebi de unde să o începi”, a dezvăluit pictorul.

Atât de bine sunt realizate lucrările lui Teodor Vişan încât, cum bine spunea directorul Dan Nanu, parcă îţi vine să intri într-una din lucrări, ce înfăţişează o terasă din Galaţi, şi să bei o bere. Expoziţia rămâne deschisă până pe 4 mai.

Citit 5273 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.