„My Fair Lady”, premieră la Teatrul Muzical

„My Fair Lady”, premieră la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Teatrul Muzical „Nae Leonard” vă invită sâmbătă seară, începând cu  ora 18.00, la premiera spectacolului „My Fair Lady”, pe textul lui George Bernard Show („Pygmalion”) şi muzica lui Frederick Loewe, în regia lui Emil Pinghireac. Distribuţia este alcătuită din tineri, singurul care a mai jucat în precedenta montare gălăţeană (din 1989) fiind Teodor Niţă (acum interpretul profesorului Higgins).

„Destinul meu se împleteşte cumva cu cel al personajului din My Fair Lady, pentru că profesorul, mentorul şi maestrul meu este, astăzi, regizorul acestui spectacol, maestrul Emil Pinghireac. Datorită prieteniei noastre şi anilor pe care i-a petrecut în acest teatru, avem astăzi onoarea să regizeze spectacolul”, a dezvăluit în conferinţa de presă de ieri Teodor Niţă, directorul teatrului.

O noutate o constituie faptul că Eugen Dan Drăgoi asigură conducerea muzicală a spectacolului, dirijând atât corul cât şi orchestra teatrului.  

Un spectacol de referinţă

Emil Pinghireac a afirmat că „viaţa unui artist liric este vagabondajul, cu ghilimelele de rigoare, în sensul să meargă să cânte pretutindeni, nu să stea într-un loc. Faptul că am rămas 20 de ani la Galaţi nu ştiu dacă este, din acest punct de vedere, o bucurie pentru mine”. Vorbind apoi despre premieră, regizorul Pinghireac a evidenţiat atât muzica excelentă, cât şi textul sclipitor, dansul contemporan, chiar dacă spectacolul a fost scris la mijlocul secolului trecut „Frumoasa mea domnişoară este un spectacol de referinţă al teatrului universal şi al teatrului muzical din ţara noastră: se joacă la noi din 1968, iar la Galaţi din 1989, când eu îl interpretam pe profesorul Higgins. Acum nu-mi doresc decât ca toţi tinerii interpreţi care sunt în distribuţie să facă roluri frumoase, care să vă placă”, a afirmat regizorul. Eugen Dan Drăgoi i-a mulţumit lui Sorin Oancea, recunoscând că „experienţa acestuia în dirijarea spectacolului a fost un punct important de plecare pentru mine”.

„Regizorul este un şlefuitor”

Lăcrămioara Platon, interpreta Elizei Doolittle, a amintit „atmosfera extraordinară de la repetiţii, esenţială pentru a face artă” şi i-a mulţumit regizorului pentru şansa acordată prin acest rol: „Un regizor este un şlefuitor, iar domnul Pinghireac a ştiut cum să ne pună în evidenţă pe fiecare”, a spus tânăra. Ionuţ Negrişanu a declarat că rolul colonelului Pickering este unul important, de compoziţie: „Mă bucur că nu a trebuit să ajung la 50 sau 60 de ani ca să joc şi altceva decât roluri de june prim”, a spus acesta în conferinţa de presă. Rolurile Alfred Doolittle şi Freddy vor fi interpretate de Alexandru Dobre şi Adrian Mărginean.

Aşadar, astă-seară, la ora 18.00 şi mâine seară, la aceeaşi oră, Teatrul „Leonard” vă aşteaptă cu un musical cum nu aţi mai văzut de mult. Preţul biletelor este de 21 lei, respectiv 10 lei pentru pensionari.

Citit 19882 ori Ultima modificare Vineri, 04 Mai 2012 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.