Ţeapă reală cu faţă teatrală - 300 de gălăţeni, înşelaţi de Florin Piersic!

Ţeapă reală cu faţă teatrală - 300 de gălăţeni, înşelaţi de Florin Piersic!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Bătaie de joc la adresa iubitorilor de teatru din Galaţi şi a gălăţenilor în general * O piesă a fost înlocuită pe nepusă masă cu nişte "amintiri din tinereţile" lui Florin Piersic fără ca cineva să fie anunţat * Distracţia i-a costat pe spectatori câte 80 de lei * În total, în jur de 250 de milioane de lei vechi s-au încasat de urma gălăţenilor păcăliţi *

Iubitorii de teatru din Galaţi au mai luat o ţeapă culturală, miercuri seară, după ce au venit să vadă o piesă de teatru celebră şi au primit doar un monolog actoricesc. Supăraţi că li s-a promis salată de fructe şi au primit doar piersici, mulţi dintre cei peste 300 de spectatori care veniseră să vadă piesa "Străini în noapte", de Eric Assous, în regia lui Radu Beligan, cu Florin Piersic şi Medeea Marinescu, spun că vor face plângere la Protecţia Consumatorului.

Şi asta pentru că, din tot ceea ce promova afişul care i-a îndemnat să plătească 80 de lei pentru un bilet, nu au avut parte decât de prezenţa lui Florin Piersic. Medeea Marinescu nu a venit, piesa "Străini în noapte" nu s-a jucat, iar cei prezenţi spun că s-au ales doar cu zâmbete amare la glumele lui Florin Piersic, pe care, de altfel, le pot vedea, gratis, la televizor. Nu este prima dată când publicul din Galaţi e luat la preţ de matineu de promotorii "marilor spectacole" de la Bucureşti sau din străinătate. Pe lista şuşelor se mai află o promisă reprezentaţie a balerinilor din Kiev şi o piesă cu afişe mincinoase marca Claudiu Bleonţ.

"Am fost păcăliţi"

"Vă spun, ne-am simţit prost, nedreptăţiţi. Atât de rău ne-a părut pentru ceea ce s-a întâmplat... Eu sunt o mare iubitoare de teatru şi chiar voiam să văd piesa asta. Nu a fost niciun anunţ, niciun afiş, nimic", ne-a declarat una dintre spectatoarele de miercuri seară, care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Alţi plătitori de bilete au fost atât de supăraţi încât spun că vor face plângere la Protecţia Consumatorului.

"Urmează să fac astăzi (ieri, n.r.) o plângere la Protecţia Consumatorului pentru că am plătit ceva şi am primit altceva. Şi nici nu am fost anunţaţi. Nu e normal aşa ceva. Dacă aş fi ştiut că va fi un monolog cu Florin Piersic şi asta ar fi fost alegerea mea, OK, dar eu am plătit să văd o piesă. Chiar aş fi vrut să o văd pe Medeea Marinescu. Momentele lui Piersic le ştiam de la TV, mai văzusem povestirile lui, mai auzisem bancurile lui. E un actor excepţional, am tot respectul pentru dumnealui, dar nu despre asta e vorba, ci despre faptul că am fost păcăliţi, în calitate de consumatori", ne-a declarat Nona Păcuraru. "Dacă am fi ştiut, probabil că unii am fi părăsit sala în semn de respect faţă de noi. Este inadmisibil aşa ceva, chiar dacă se mai întâmplă şi situaţii neprevăzute", ne-a spus şi Gheorghe Copil.

"Nu a fost o şuşă, a fost o măgărie"

Directorul Teatrului Dramatic "Fani Tardini", Vlad Vasiliu, a fost foarte dur în declaraţii. "Nu a fost o şuşă, a fost o măgărie. Am înţeles că lui Florin Piersic nu i-a convenit că nu s-au vândut toate biletele şi nu a mai venit cu tot spectacolul. Nu a ştiut nimeni până când deja lumea era în sală. Mie mi-a spus înainte de a urca pe scenă şi m-a rugat să nu anunţăm lumea, că o să anunţe el. Nu ştiu cât e de corect, pentru că atunci când a spus-o, spectacolul deja începuse de vreo zece minute. Iar spectatorii au luat-o ca pe o glumă. Noi nu avem niciun amestec, noi doar am închiriat sala", a declarat Vlad Vasiliu.

Acesta a mai punctat şi faptul că multe dintre spectacolele din Bucureşti şunt, de fapt, nişte şuşe. "Unele sunt mult mai slabe decât ce avem noi în stagiune, chiar dacă vin NUME. Se vine cu spectacole de duzină, ca să le ia oamenilor banii", a mai spus directorul "Dramaticului".

"Ne pare şi nouă rău"

Promotorii spectacolului se apără, spunând că, de fapt, nu a mai putut veni Medeea Marinescu. "Spectatorii au fost informaţi de domnul Florin Piersic, iar cine a vrut să plece putea să îşi primească banii înapoi. Nu am putut anunţa dinainte pentru că atunci s-a întâmplat", a declarat Mihai Pufulete, care s-a recomandat drept "colaborator" al impresarilor spectacolului. Întrebat cum îşi explică totuşi că Florin Piersic a venit totuşi pregătit pentru propriile amintiri, Pufulete a întors-o ca la Bucureşti. "Au ştiut de la Bucureşti, aşa a venit cu prezentarea de dinainte. Oricum, ne pare şi nouă rău, asta e", a mai spus Mihai Pufulete.

Spectacole pentru "provinciali"

Nu e pentru prima dată când spectatorii gălăţeni sunt luaţi la mişto de marile nume ale scenei. În urmă cu doi ani, sute de gălăţeni au plătit să vadă reprezentaţia „Frumoasa din pădurea adormită”, a balerinilor de la Teatrul din Kiev. Spectacolul nu s-a mai ţinut, iar directorul de atunci de la "Muzical", Florin Melinte, declara că a fost victima unei escrocherii: plătise 4.000 de euro unor impresari care, la rândul lor, nu-şi respectaseră angajamentele faţă de balerinii din Kiev.

Cu un an înainte, Claudiu Bleonţ s-a prezentat în faţa publicului din Galaţi cu un spectacol plin de pornografie lingvistică neanunţată pe niciunul dintre afişe. Mai mult, spectacolul era ba regizat de Marcel Ţop, ba de un anume Horaţiu, ba era după o piesă de Mimi Brănescu, ba după un scenariu de Claud & Del, ba era o reprezentaţie a Teatrului de Comedie, ba era o producţie independentă, în funcţie de afişul pe care aveai norocul să îl întâlneşti. Mai mult, pe unul dintre afişe, organizatorii au dat dovadă de o gravă incultură teatrală, susţinând că locul reprezentaţiei este Teatrul "Tani Fardini" (!!!), în loc de Fani Tardini.

Curat comedie!

Citit 20125 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iunie 2012 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.