Florin Piersic: "Organizatorul este de vină"

Florin Piersic: "Organizatorul este de vină"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Florin Piersic spune că nu el este cel care trebuie să se ocupe de probleme organizatorice

În urma articolului apărut joia trecută în care informam că Florin Piersic a înşelat 300 de gălăţeni, celebrul actor ne-a contactat pentru a lămuri o serie de informaţii. Astfel, Florin Piersic susţine că motivul pentru care s-a schimbat piesa ce urma să le fie prezentată spectatorilor gălăţeni este faptul că nu se vânduseră suficiente bilete. "Ca să încep cu începutul, vă relatez că organizatorul spectacolului cu piesa "Străini în noapte" a programat ultimele două reprezentaţii din această stagiune la Brăila şi Galaţi. Cum deplasarea unei piese de teatru presupune o serie întreagă de cheltuieli de regie pentru întreaga echipă artistică şi tehnică, iar vânzarea biletelor a fost după opinia acestuia nesatisfăcătoare (nu se acopereau cheltuielile de deplasare), a decis înlocuirea spectacolului "Străini în noapte" cu recitalul "Florin Piersic - Hoinărind printre amintiri". Personal, am dorit să se anuleze acest turneu, dar impresarul a insistat ca cele două reprezentaţii să aibă loc, dat fiind că deplasarea în această formulă presupune cheltuieli mici", se arată într-un drept la replică transmis redacţiei.

"Era treaba organizatorului"

În consecinţă, actorul Florin Piersic spune că nu este el de vină pentru faptul că modificarea nu a fost anunţată plătitorilor de bilete. "Ce să fac eu? Să vin să lipesc eu afişe care să anunţe înlocuirea spectacolului? Asta este treaba organizatorului. Atenţie. Eu nu spun că nu a fost o eroare. Spun doar că nu îmi aparţine. Eu m-am interesat dacă publicul a fost înştiinţat de schimbare, deşi nu este responsabilitatea mea de artist să mă ocup de lucruri organizatorice. Dacă organizatorii au greşit negăsind în timp util posibilitatea să anunţe publicul, cu siguranţă îşi vor asuma responsabilitatea acestui fapt", ne-a transmis Florin Piersic prin dreptul la replică şi prin vocea responsabilului său cu imaginea, Cristina Muntean. Şi actorul este, însă, de acord că publicul trebuia informat de modificare. "Subliniez şi vreau să fiu bine înţeles: şi eu, ca şi dumneavoastră, consider că ar fi fost corect să se găsească mijloacele necesare pentru ca publicul să fie informat la timp de modificarea apărută, dar această chestiune nu-mi poate fi imputată mie şi mai ales în asemenea termeni. Este o lezare gravă a imaginii mele şi nu sunt dispus să tolerez acest fapt", se precizează în acelaşi drept la replică.

Vin în faţa publicului cu dorinţa de a-l sensibiliza

De asemenea, Florin Piersic s-a arătat deranjat de tonul articolului şi de asocierea cu alte "şuşe" petrecute pe scenele de la Galaţi de-a lungul timpului şi relatate pe scurt în textul de săptămâna trecută. În plus, actorul a ţinut să ne spună câte ceva şi despre piesa susţinută lunea trecută la Teatrul Dramatic. "Spectacolul meu înseamnă poezie, înseamnă o istorie a teatrului în care alături de mine îi pomenesc celor prezenţi pe unii dintre cei mai mari artişti ai acestei ţări. Vin în faţa publicului cu dorinţa de a-l sensibiliza, de a transmite un mesaj de frumos, de bucurie, de speranţă şi, dacă până la sfârşitul celor două ore văd zâmbetul pe faţa lor sau lacrima în colţul ochilor, înseamnă că mi-am atins scopul. “Zâmbetul”, Marius Ţuca, nu “zâmbetul amar la glumele mele”. Oamenii din sală nu numai că au zâmbit, ci au râs din toată inima, s-au emoţionat, au participat, iar la final aplauzele nu se mai opreau. Dacă aţi fi fost acolo aţi fi văzut şi aţi fi simţit toate astea", se mai spune în dreptul la replică semnat de Florin Piersic.


Citeşte şi - Ţeapă reală cu faţă teatrală - 300 de gălăţeni, înşelaţi de Florin Piersic!

                 EDITORIAL - De ce îl iubesc pe Piersic


 

Citit 13258 ori Ultima modificare Marți, 05 Iunie 2012 10:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.