O şcoală de vară binevenită - „Evrika!”… va continua

O şcoală de vară binevenită - „Evrika!”… va continua
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • S-a încheiat programului pentru copii şi tineri intitulat ”Evrika. Pot să creez!”, demarat pe 1 august la Biblioteca "V.A. Urechia"

Axat pe problematica proprietăţii industriale, într-un mod adaptat pentru copii şi adolescenţi, programul a oferit două zile de curs intensiv despre brevete de invenţie, mărci de fabricaţie şi de comerţ, design sau desene industriale şi modele. Lectorii de la Oficiul de Stat pentru  Invenţii şi Mărci, Adina Ciurea, Silvia Filip şi Mitriţa Hahuie, însoţiţi de coordonatoarea de program, Carmen Lazăr, s-au achitat cu brio de misiunea de a face inteligibilă gama de cunoştinţe din domeniul proprietăţii industriale, componentă a proprietăţii intelectuale. Cursul a fost îmbogăţit cu lecţiile practice despre instrumentele de informare în bibliotecă, oferite de formatorii Bibliotecii ”V.A. Urechia”, Letiţia Buruiană, Violeta Moraru, Dorina Bălan şi Catrina Căluian.

Ultima zi a prilejuit celor din grupa copiilor o vizită la Parcul de Tehnologie a Informaţiei, unde au fost întâmpinaţi de directorul Constantin Tacea, au putut dialoga cu invitaţii speciali: Bogdan Cocu, de la Wind River Systems, cu reprezentantul Dan Puşcaşu, consilier şi avocat, de la firma Loyal Partners, dar şi cu alţi specialişti în IT ai unor firme producătoare de soft. Concomitent, la Sediul Bibliotecii V.A. Urechia, în Sala Mihai Eminescu, a avut loc programul ”Afacerile şi proprietatea industrială”, realizat cu spijinul Centrului Enterprise Europe Network, din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Galaţi, prin reprezentanta Aura Munteanu. Întâlnirea a fost moderată de Adina Ciurea, reprezentanta OSIM. Tinerii participanţi la curs au avut oportunitatea de a afla despre parteneriate şi reţele din domeniu, dar şi despre unele exemple de succes în antreprenoriat bazat pe invenţii şi mărci. Au fost prezenţi cu exemplificări din activitatea proprie firmele: ADEVENTS, Speed Motor, ROMEST MBG, EuroGrup Construct, IPA, Piraeus Bank, S.C. Moniconstruct SRL, AFDJ RA, SC STEP Consulting SRL, CDIMM (Brăila), Trainov Galaţi, Patronatul Tinerilor Întreprinzători pentru Regiunea Sud-Est, Asociaţia ”Job” Galaţi, precum şi inventatori seniori de renume, precum Victor Constantinescu (din Brăila) sau Pop Dragomir. Cursanţii au primit diplome şi materiale informative din partea organizatorilor. Letiţia Buruiană, director adjunct la Biblioteca ”V.A. Urechia” i-a asigurat pe cei interesaţi că va pune la dispoziţie orice informaţie oferită de OSIM prin intermediul Centrului de Informare Comunitară al instituţiei, reprezentat de Ioana Chicu.

Şcoala de vară s-a bucurat de succes, atât dacă ne referim la numărul de participanţi înregistraţi, 38 de tineri şi 51 de copii, dintre care cei mai mulţi frecventează în mod curent cluburile de vacanţă organizate în cadrul Bibliotecii ”V.A.Urechia”, coordonate de Maricica Târâlă Sava şi Violeta Opaiţ, dar şi prin interesul deosebit pe care aceştia l-au manifestat în cadrul orelor de curs şi la întâlnirile cu specialiştii, sperând cu toţii la o continuare a  programului, într-o ediţie viitoare.

Citit 6534 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2012 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.