Teodor Pantea - orădeanul îndrăgostit de Galaţi

Teodor Pantea - orădeanul îndrăgostit de Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Expoziţia „Confesiuni în imagini”, deschisă, începând din această săptămână, în sala Rondă  a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, sub patronajul AAFR, însumează fotografii semnate de Radu Teodor Pantea, fotograf profesionist, doctor în istoria fotografiei, lector universitar la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea. La vernisajul de luni, Nicolaie Sburlan, preşedintele Fotoclubului „Dunărea de Jos”, a amintit faptul că orădeanul Teodor Pantea s-a îndrăgostit de Galaţi în studenţie, când a urmat Facultatea de Chimie Alimentară în oraşul nostru.

Neputând fi prezent la vernisaj, autorul a trimis un gând către gălăţeni: „Umblu bezmetic şi haotic prin astă lume, căutând câte ceva ce merită a fi fotografiat. Lucruri pe care cred că reuşesc să le desprind din context ca fiind demne de a fi luate în seamă şi pe care oamenii normali trec nepăsători”.

Prezentă la eveniment, Aurelia Neamţu, fostă colegă de facultate cu Teodor Pantea, mărturiseşte: „Lui îi datorăm foarte mult faptul că, deşi în anii 70 tehnica fotografică nu era aşa dezvoltată ca acum, noi, colegii lui, avem foarte multe amintiri datorită lui: instantanee la cursuri, la laboratoare, în practică”.

Galaţi - oraş cumplit de… fotografi

De 40 de ani, Teodor Pantea îşi ia aparatul de fotografiat în toate plimbările sale. „Domnul Pantea a bătut cam jumătate de glob, fiind invitat la diverse saloane internaţionale de fotografie, ca membru al juriului sau ca expozant”, a declarat Nicolaie Sburlan, care a adăugat: „Galaţiul este un centru important al fotografiei, dovadă faptul că suntem vreo 15 membri ai Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România".

Preşedintele CJ, Nicolae Bacalbaşa, prezent la eveniment, a răspuns: „Constat că Galaţiul nu-i un oraş cumplit de negustori, ci este un oraş cumplit de… fotografi”.      

Citit 12161 ori Ultima modificare Miercuri, 29 August 2012 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.