Programul de astăzi din cadrul Festivalului Naţional de Comedie

Programul de astăzi din cadrul Festivalului Naţional de Comedie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ce-ar fi dac´-ar fi”, spectacol cu one man show vi-l prezintă pe actorul Ştefan Ruxandra astăzi, de la ora 17,30, în Sala Studio a Teatrului Dramatic, reprezentând Compania „Passe-Partout Dan Puric” - Bucureşti, care nu mai are nevoie de prezentare. Criticul de teatru Ion Parhon îl găsea într-o cronică pe Ştefan Ruxandra „actor total”, comparându-i jocul cu acela al lui Al Pacino din filmul „Parfum de femeie”!

Astăzi, de la ora 19,00, în sala mare a Teatrului Dramatic, va evolua Teatrul de Stat Constanţa, cu o comedie testată de mult la public: „Gâlcevile din Chioggia”, al inegalabilului Carlo Goldoni. O distribuţie numeroasă, în regia Danei Dumitrescu.


Luni, în Festivalul de Comedie: "Noi4", de-a "monstrul"

Monodrama „Monstrul”, jucată luni la Sala Studio a Teatrului „Fani Tardini”, a fost o luminoasă comedie neagră, chiar horror, uneori melodramă, cu tânărul actor Adrian Ţofei, absolvent la Arte, Universitatea „Dunărea de Jos”, cu un masterat la Universitatea „Spiru Haret” Bucureşti şi inspiraţie. „Inspirat din evenimente reale”, Ţofei a jucat rolul unui psihopat care te cucereşte printr-o anume candoare şi totodată te înfioară: a început cu furnici şi fluturi, acum ucide femei şi cere... înţelegere! Regizor, autor şi actor, ba chiar şi producător „100% independent”, Adrian Ţofei a interacţionat cu sala, a neliniştit, a trezit râsete în situaţii incredibile, a dominat.

Tot un text de actor este şi piesa „Noi4”, cu asociaţia „Teatrul nu e o clădire”, recompensată cu Premiul pentru cel mai bun spectacol al Festivalului de Teatru Independent „Undercloud”, aplaudat şi la Galaţi de un public versat, sensibil la jocuri de cuvinte. Un public rar… căci nici luni sala nu a fost plină, deşi biletul n-a depăşit 24 lei, iar oficialităţilor li s-au trimis invitaţii, neonorate însă! Dacă la unele teatre mari a fost bătaie la bilete, la independenţi, iată, e ca pe vremea lui Fani Tardini - mai puţini spectatori! Textul, semnat de tânăra actriţă de teatru şi film, scriitoare şi scenaristă Lia Bugnar, începe echilibrat şi strălucitor, ca în comedia franţuzească, continuă cu improvizaţii de commedia dell'arte, se lungeşte mult şi se încheie cu o scenă bună tare, cu multă poezie, Lia Bugnar - Marius Manole. Ilinca Manolache s-a jucat cu publicul, Dorina Chiriac, care a şi regizat, a luat în răspăr patetismul, cu succes. Jucat în umor „gros”, dar cu fervoare, joc de scenă, dicţie cum rar mai e. Miza erotică a spectacolului, cam minimalistă, aluziile la teatru - bune, limbajul, „ascuţit” uneori… Muzica, de Ada Milea, n-a fost şi la Galaţi…      

Citit 5367 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2012 00:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.