Alexandru Jula a intrat în Patrimoniul Muzical Românesc

Alexandru Jula a intrat în Patrimoniul Muzical Românesc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Alexandru Jula are 58 de ani de scenă şi 78 de viaţă. Joia trecută, la sediul Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti a avut loc lansarea volumului „Patrimoniul Muzical Românesc - Alexandru Jula”, apărut la Editura „Biblioteca Bucureştilor”, semnat de jurnalista Oana Georgescu.

Cartea cuprinde repere biografice, imagini inedite, opinii ale unor personalităţi ale vieţii culturale şi este însoţită de un CD cu 20 dintre cele mai îndrăgite melodii interpretate de Maestrul Jula. În seria Maeştri ai muzicii, volumul dedicat lui Alexandru Jula este al patrulea publicat, după cele avându-i protagonişti pe: Temistocle Popa, Cornel Fugaru şi Paul Urmuzescu.

La lansare au fost prezente nume mari atât ale scenei româneşti, cât şi ale vieţii politice sau sportive - „Ivan Patzaichin mărturisea că venea cu barca la Galaţi şi se gândea la mine”, povesteşte Alexandru Jula. „A fost o lansare cu totul deosebită. A venit multă lume, oameni pe care nu i-am văzut în viaţa mea, dar care auziseră de mine şi au vrut să aibă cartea”. Pe 24 noiembrie va mai fi o lansare, tot la Bucureşti.  „Pentru mine este o carte-document şi mă onorează faptul că sunt al patrulea. Poate că s-au grăbit şi pentru că în momentul de faţă sunt decanul de vârstă al interpreţilor de muzică uşoară din România”, afirmă Alexandru Jula, cu umorul său binecunoscut.

„Jula şi prietenii” caută sponsori

A doua zi, vineri, a susţinut un spectacol la Sala Palatului, iar recitalul său s-a bucurat de un mare succes: „Publicului îi place să fii apropiat de el, să te simtă cu tot sufletul acolo, pe scenă. Şi îi mai place autoironia, iar la asta mă pricep. Am făcut show: am glumit şi am cântat după inima mea”, mai spune Alexandru Jula, cu regretul că, la Galaţi, celebra sa emisiune „Jula şi prietenii”, pe care o realizează de mai bine de şapte ani, a intrat într-un impas financiar: „Ca să o pot continua trebuie să caut eu sponsorizări. Niciun mare nume al muzicii uşoare nu vine să cânte pe ochi frumoşi. Pentru gălăţenii care nu mai au bani să meargă la spectacole, emisiunea mea ar fi fost o gură de oxigen”, declară îndrăgitul solist.

În cartea lansată săptămâna trecută, Stela Popescu îşi exprimă „toată admiraţia pentru acest artist remarcabil, de o mare seriozitate şi hărnicie. Meritul lui este cu atât mai mare cu cât şi-a construit cariera la Galaţi şi a reuşit să se menţină, să-şi consolideze renumele în ciuda distanţei faţă de Capitală”. Maestrul Jula ştie că nu poţi, ca solist, să trăieşti din amintiri. Acesta este motivul pentru care abia a lansat "Un ocean de iubire" şi lucrează la al 20-lea album al său, pentru care deja a înregistrat prima piesă - „O iubire târzie de toamnă”.

Citit 12996 ori Ultima modificare Marți, 30 Octombrie 2012 22:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.