Oana Pisaroglu - povestea unui succes: „Viaţa mea s-a schimbat în bine”

Oana Pisaroglu - povestea unui succes: „Viaţa mea s-a schimbat în bine”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La 29 de ani şi-a luat doctoratul în dans, este actriţă, lector universitar şi instructoare de balet


Oana Pisaroglu, una dintre cele mai îndrăgite balerine de la Teatrul Muzical, a lăsat, în urmă  cu patru ani, Galaţiul pentru Tulcea. „La început am fost destul de speriată, lăsasem în Galaţi tot şi o luam de la capăt într-un oraş necunoscut. Nu era Bucureştiul şi niciun alt oraş mare şi, probabil, asta mă speria cel mai tare: era Tulcea, un oraş mic şi liniştit, cu un teatru tânăr, un colectiv foarte tânăr şi un public dornic de teatru. Privind în urmă, nu pot să spun decât că am făcut cea mai bună alegere”, mărturiseşte frumoasa balerină, actriţă a Teatrului „Jean Bart” din Tulcea.

În primăvara acestui an şi-a susţinut teza de doctorat pe tema „Expresivitatea modalităţilor de comunicare în modernitatea binomului teatru-dans”, avându-l îndrumător pe marele teatrolog şi estetician, prof. univ. Ion Toboşaru. Astfel, Oana conduce acum şi un atelier de teatru-dans la anii I şi II master, la Universitatea „Ovidiu” din Constanţa, unde face naveta săptămânal. În plus, la Tulcea mai are şi două grupe de balet - copii, pe care îi pregăteşte de două ori pe săptămână, „astâmpărându-şi” astfel dorul de sala de balet care şi-a pus amprenta timp de 25 de ani pe viaţa sa.

„Lucrez cu oameni de valoare”

„În patru ani, de când sunt la Tulcea, viaţa mea s-a schimbat în bine, mi-am făcut prieteni, am colegii aproape, încerc să-i aduc aproape şi pe părinţii mei, care îmi lipsesc şi pe care, din cauza programului, îi văd mult prea rar, faţă de cât mi-aş dori, dar le mulţumesc pentru susţinerea şi dragostea lor. Şi, nu în ultimul rând, îl am pe Ionuţ  aproape şi el este liniştea mea. În Galaţi nu m-aş mai întoarce, este oraşul în care m-am născut şi am crescut, dar îl consider o etapă, am întâlnit oameni minunaţi la Tulcea şi nu aş avea de ce să-mi schimb locul, deocamdată. Sunt fericită când sunt pe scenă, când am ocazia să lucrez cu oameni de valoare, sau care iubesc cu adevărat meseria asta, este o binecuvântare să trăiesc toate astea”.

Oana iubeşte la fel de mult teatrul şi baletul: „Sunt două arte total diferite, dar care se îmbină estetic minunat şi clar nu pot renunţa la niciuna”. Deocamdată, cu dăruire şi cu mult efort, Oana le îmbină pe amândouă şi nu oricum, ci în cel mai frumos mod posibil. La 29 de ani, Oana Pisaroglu este un exemplu de tânără care ştie ce vrea de la viaţă.

Citit 11949 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2012 14:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.