Emil Strungă va prelua pe 1 aprilie funcţia de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii

Emil Strungă va prelua pe 1 aprilie funcţia de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Radiofizician, fost deputat, pensionar înainte de limita de vârstă, pentru lucru în condiţii grele


Emil Strungă, câştigătorul concursului pentru postul de manager al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, este gălăţean de trei generaţii şi membru al PNL din 1990. A absolvit, în 1975, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, secţia de Radiofizică, fiind şef de promoţie. A lucrat la Spitalul Judeţean, la secţia de Radioterapie, între 1980 şi 2005; a fost profesor la şcolile postliceale sanitare din Galaţi, a editat Manualul de fizică şi radiologie în 1996, şi apoi noul manual de Biofizică, în 2009. Are 15 articole de Radiofizică şi Fizică medicală publicate în reviste din ţară şi din străinătate. A avut trei mandate de consilier judeţean şi unul de deputat în Parlamentul României (până în 2008). De atunci s-a apropiat de Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, fiind pasionat de astrofizică. În ultimii patru ani, a organizat, ca profesor de Biofizică la Şcoala Postliceală „Carol Davila”, activităţi şi simpozioane în sala Auditorium a complexului muzeal.

Parcul Zoo – prioritatea numărul 1

„Vă spun sincer că iniţial nu am vrut să candidez pentru această funcţie, am stat mult în cumpănă. Acum, partea uşoară a trecut. Urmează partea dificilă”, declară Emil Strungă, precizând că priorităţile sale sunt: găsirea de corespondenţe la principalele instituţii de cultură din Galaţi, aflate sub coordonarea Consiliului Judeţului şi cu instituţiile de învăţământ importante. „În această perioadă se face bugetul şi aici voi avea o problemă, pentru că acesta se va face pe programul vechiului manager. Sunt anumite chestiuni pe care eu le-aş mai aprofunda. Prioritatea numărul unu este terminarea investiţiei la Parcul Zoologic de la Gârboavele, cu împrejmuirea şi sistemul de supraveghere video. Apoi trebuie modernizate căile de acces acolo şi chiar ar fi necesară achiziţionarea unui microbuz cu care să putem duce vizitatorii la Parcul Zoo, pentru că sunt, totuşi, 15 kilometri. Un foarte bun îndrumător în materie de buget am în persoana domnului Lilion Gogoncea. Aş vrea, de asemenea, să găsesc o interfaţă prietenoasă pentru a o putea aborda pe doamna Aurora Marcu. Vorbim despre obiective majore şi nu sunt adeptul principiului să încep un alt lucru până nu-l închei pe precedentul. Iar obiectivul Parcul Zoologic nu cred că va fi gata mai devreme de începutul lui 2014. Despre corpul serelor – pentru care estimarea este de aproape patru milioane de euro - şi despre expoziţia permanentă a muzeului vom putea vorbi după aceea”.

Amfiteatru şi încă un foişor în Grădina Botanică

Gălăţenilor supăraţi că la Grădina Botanică se percepe taxă de vizitare, viitorul manager le spune: „Nu se poate altfel, din păcate, pentru că acolo se află şi un fond genetic, pentru specii de plante şi de arbori pe cale de dispariţie, iar dacă intrarea ar fi liberă, fluxul ar fi la fel de mare ca pe faleză. Ceea ce vom încerca, dacă şi Consiliul Judeţului ne aprobă, este să micşorăm taxa de vizitare de la 6 lei cât este acum, la 4 lei pentru adulţi, iar pentru copii de la 3 la 2 lei. Şi cine vrea să viziteze şi acvariile sau muzeul, să mai plătească o taxă la intrarea în corpul muzeal. După modelul Astroclubului, aş vrea să mai organizăm câteva cluburi pentru elevi, pe diverse tematici. Şi aş mai face încă un foişor, modern, în Grădina Botanică şi chiar un amfiteatru, semicircular, cu scaune şi o mică scenă, pentru diverse activităţi”.

„Sunt un om de modă veche…”

Autodefinindu-se, Emil Strungă afirmă: „Consider că orice om trebuie să-şi facă datoria, faţă de semeni şi faţă de societate, atât de bine cât poate. Trebuie să fie corect, disciplinat, ordonat. Eu cred că sunt un om de modă veche, dar să ştiţi că şi moda aceea veche îşi avea părţile ei bune. Ca pasiuni, nu spun că astronomia şi radiofizica sunt pasiuni, pentru că ele sunt profesia mea. Îmi place să citesc cărţi de istorie. Poeţii mei preferaţi sunt Macedonski şi Eminescu. Nu-mi place să grăbesc lucrurile. Sunt adeptul ideii că toate lucrurile vin la timpul lor. Ca manager, îmi voi intra în atribuţii probabil de la 1 aprilie. Şi sper să nu păcălesc pe nimeni”.


Emil Strungă este căsătorit, are un copil şi trei nepoţi. Este născut pe 18 mai 1951. Nu are pensie de parlamentar, care se dobândeşte numai la vârsta standard de pensionare, de 65 de ani. Este pensionar pentru că a lucrat 25 de ani în condiţii grele, la Radioterapie.

Citit 10685 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2013 18:23

41 comentarii

 • postat de Arthur Conan Doyle
  Marți, 22 Ianuarie 2013 20:46
  Am citit toate postarile la acest articol: ce roman politist ar iesi de aici! Se contureaza urmatoarea tema: in gradina botanica se desfasoara razboiul celor doua roze. Tabara majoritara subordoneaza institutia intereselor proprii, tabara minoritara se lupta cu disperare pentru supravietuire. Solutia este simpla: trebuie sa intervina presedintele Bacalbasa, pe misei sa ii trimita la puscarie si pe smintiti la casa de nebuni, si numai asa institutia va iesi din coruptie si minciuna si va apuca pe calea cea dreapta. Grea misiune pentru noul director!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Patri
  Marți, 22 Ianuarie 2013 04:31
  Cami, să ştii că ar trebui să mergem din nou la Pazvante , la Tecuci , (nu conteaza ca platim un escroc patentat, care a facut puscarie) cu doamna, aş îndrăzni să-i spun regina Vio, să mai luăm nişte pietre pentru expoziţie. nu cred că ne sunt suficiente cele de numai 100.000 euro luate anul trecut. mă gândeam în drum spre muzeu că ar trebui să îmi facă lumea o statuie din pietre semi-preţioase pe care să o punem pe terasa muzeului. şi mie şi doamnei Vio. oare cum să-mi fac coafura pentru statuie? şi ce culoare la păr să am?a, şi să ştii că ar trebui să mergem din nou la Pazvante cu doamna Vio, să mai luăm nişte pietre pentru expoziţie , scumpe, cu parandarat mare, sa facem inca o statuie din pietre semi-preţioase pe care să o punem pe terasa muzeului. şi mie şi doamnei Vio. Si daca vine nesuferitul asta de Strunga , si nu mai vrea sa cumpere pietre, ce na facem Cami?. Daca ne da pe mana procuraturii pentru achizitiile aiurea pe care le-am facut, cine suporta consecintele tu sau Vio? Eu cred ca tu! Vio e smechera si stie sa se descurce!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un galatean amarat
  Marți, 22 Ianuarie 2013 01:31
  Din CMSNGL s-a furat cel mai mult(ca in codru) si sub forme multiple si calificate in forma continuata. Acest lucru a fost posibil deoarece: 1) are cel mai mare buget ( 1 milion de euro pe an) in comparatie cu celelalte institutii de cultura galatene; 2) a dispus de fonduri de investitii de la ministerul de trista amintire al d-nei Udrea care au fost sifonate de fostul presedinte Chebac, prin firma Tancrad, miscare de care Vio, Cami, si Mhalcea nu sunt straini; 3) are in CA un personaj dispus sa faca bani si din piatra seaca (Vio Patilea), va da-ti seama unde s-a ajuns daca s-au cultivat legume pe terenul si in serele institutiei, cu forta de munca din institutie, in interes pur personal; si altele multe si marunte, pe care cand le va afla noua conducere, isi va pune mainile in cap! In opinia unui galatean amarat dimensiunea fraudei cu iz de penal este intre 10 si 30 % din bugetul institutiei, adica o suma cuprinsa intre 100.000 si 300.000 de euro anual care s-a impartit intre persoanele mentionate anterior, fiecaruia dupa merite!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Luni, 21 Ianuarie 2013 14:38
  Viorele, scrii mult, ucigator de mult, si cred ca vorbesti si mai mult. Sunt convins ca iti citesti de multe ori si cu mare admiratie compunerea. Problema e ca nu prea stii despre ce scrii. Cred ca esti tanar. bine instruit, capabil de idealuri inalte si dornic de afirmare, ca orice tanar dupa descrierea ta. Cine si ce te-a impiedecat sa participi la concursul de ocupare a postului de director general al complexului muzeal? Sa nu spui ca sistemul, ca partidul, ca mai nu stiu ce obstacol independent de persoana ta. Afla si tu ca orice scuza de orice fel ar fi ea, este o justificare a limitelor fiecaruia. Fiecare se afla acolo unde se afla in urma unei succesiuni de pasi liberi consimtiti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de viorel
  Luni, 21 Ianuarie 2013 12:01
  nu o cunosc nici pe fosta si nici pe viitorul, dar nu pot sa spun decat "schimbarea sefilor bucuria nebunilor".Vreti un exemplu:analizati toate guvernele Romaniei si veti vedea ca sunt"aceeasi marie cu alta palarie" . Cand o sa intelegeti ca oricata initiativa ar avea un manager in structurile astea politizate nu faci decat ce ti se dicteaza ? Daca se tinea un concurs corect, in care carnetul de partid sa nu aiba relevanta as crede laudele aduse de un ziar PNL unui alt PNL-ist. Si apropo , nu va atrage atentia ca osanalele catre acest nou director sunt postate la frecvente de 1-3 min. si par scrise de aceeasi mana ?De asemenea consider ca cei care ar fi vrut un director mai tanar au dreptate. Un om care la revolutie avea 20 - 25 de ani nu a fost atat de "modificat" de societate incat sa-si piarda spiritul creativ si puterea de a visa si lupta. Si de astfel de oameni avem nevoie nu de cei carora statul , dupa o facultate, fara o competitivitate reala, le asigura un loc de munca, o pozitie sociala, o casa , lucruri care le-au adormit spiritul de a cauta, de evolua de a fi mereu cu un pas inainte. Avem nevoie de manageri tineri, performanti care sa puna baza unor proiecte , unei bune coordonari si pentru care sa nu existe risc marit ca nu se vor finaliza intrucat varsta nu le permite.
  Omul acesta a fost deputat si consilier judetean dar eu nu imi aduc aminte de vreo implicare a sa in destinele judetului. Poate pentru ca si acolo a activat dupa cum i-a cantat partidul?
  Suntem generatia sacrificata in 89, sacrificata si in prezent. Castigatorii partidei au fost intotdeauna actualii pensionari. Ei sunt in fruntea partidelor si nimeni nu-i mai debarca de acolo.Asa ca sa nu ne asteptam la o promovre a tineretului de catre o generatie care a ramas in trecut .
  Pentru cei care critica tineretul "ca nu ar fi in stare sa ia bac-ul de 18 ani" ar trebui sa isi aduca aminte ca la fel era si inainte de 89 . Era promovabilitatea mare pentru ca si cei care intrau la licee aveau un standard mai ridicat (cu mici exceptii) pentru ca liceul il terminau 40% din elevi restul erau la scoli profesionale. Dupa revolutie si cei de scoli profesionale au fost inclusi in invatamantul liceal la ideea "novatoare" a Abramburicai. Dar procentul celor interesati de scoala este acelasi. Si sunt bine pregatiti destui tineri. Multi din ei sunt varfuri in universitati de renume din lume. Dar acestia nu vor putea ocupa o functie in Romania. aici plagiatorii si cei cu carnet din partidul puterii au intaietate.
  O sa mai vedem dupa vreo 2 ani ce va iesi si din mana acestui om.... dar poate ca va fi prea tarziu. Partidele isi pun oamenii care ii servesc, in functii .firmele capusa de partid trebuie sa aiba acces la fondurile unor institutii....Asa ca un om , renunta la pensie cu un scop . Si dupa cate comentarii negative a avut acest om la un art precedent acest ziar al PNL s-a simtit dator sa faca o revenire elogioasa si cu comentarii pe masura. Se vede ca cei de la ziar au citit si ei comentariile, dupa ceea ce au subliniat in ultimele 2-3 randuri.
  Sa speram in bine si ca ne inselam in ceea ce gandim. Oricum dupa ceea ce se scrie in comentarii se pare ca cea mai mare problema a Muzeului sunt salariatii.Acestia isi critica sefii dar nu se vad pe ei. Uite pentru cine platim noi taxe la buget. Daca e real ce scriu despre unii din colegi de ce nu au demnitatea de a informa printr-un raport scris CJ Galati? Intotdeauna intr-un loc de munca, indiferent de director, va exista o tabara pro el una contra lui si prin urmare cine poate crede astfel de acuzatii.
  Totusi o afirmatie a lui Strungu mi-a atras atentia si anume ca vrea sa intre in legatura cu d-na Marcu (omul ce a fost sprijinit de Gogoncea-dupa cum stie fiecare galatean)si despre care exista o"trisata amintire" .
  Asa ca Sa auzim de bine!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vio
  Luni, 21 Ianuarie 2013 00:15
  Dragii mei, am o oferta pe care nu o puteti refuza! Dupa cum spuneam, bunul nostru dumnezeu, mihalcea de la CJG, pardon, bunul nostru dumnezeu, iisus cristosi, ne-au ajutat sa avem un an ploios si cu recolta bogata in gradina cu castraveti, rosii cherry, ardei grasi, dovlecei si vinete.Asa ca dupa ce am bagat in noi ca porcii de sarbatori muraturi si delicatese (apropo, farfuriile tot de la muzeu din bani publici le avem, i-am dus si lui mama la tara la Pechea cateva seturi), ne-au mai ramas cateva resturi, cateva zeci de kg bune, de vanzare. Asa ca va ofer un pret socant! pe kil de muraturi: doar 20 euro/kg. Nu stiu cat face asta in lei, ca io-s obisnuita sa numar banii in euro. Oricum, din astia 20 euro/kg, 19 euro vin la mine in buzunar, ca doar a trebuit sa-l mituiesc din nou pe soferul Ion sa scrie aceasta oferta.Apropo, v-am spus-o pe aia cand doamna director era beata la volan, a facut accident, si l-am bagat pe Ion la inaintare ca sa o facem scapata? nu? lasa ca v-o spun alta data, ca deja Ion e nerabdator sa termine scrisorica, pentru ca n-a mai scris atat de la gradinita.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Patri
  Luni, 21 Ianuarie 2013 00:04
  draga mea cami. pot să-ţi spun cami, nu-i aşa?

  nu văd de ce te deranjează pe tine că iubita mea vio îmi dă atâţia bani. doar ştii că eu sunt o sensibilă şi jumătate şi nu pun mânuţa pe scârboşeniile alea de gângănii şi pietre... numai cât mă gândesc la ele mi se încreţeşte părul în cap. zic păr că doar par am în el. doar ştii cât timp îmi ia să mă menţin aşa tânără. azi-dimineaţă m-am cremuit aproape o oră şi jumătate în baie; îmi pare rău că nu mă iubesc mai des cu doamna vio, să mi-l dea pe ion să mă cremuiască şi el. uite numai ce noroc are doamna vio, trăieste într-adevar ca o adevărată regină! până şi mesajele pe net îi sunt scrise de ion, pe când eu mă chinui să le tastez singură. apropo, nu ştiu cum poate spune lumea că nu-mi place munca, chiar acum mi-am pus mănuşiţele pe mânuţe şi scriu această scrisorică la tastatură. nu vreau ca mânuţele mele să se murdarească de la mizeria asta din muzeu şi să nu-mi provoace scârbă. de asta mă protejez de fiecare dată! ţine minte cami, când te mai duci pe la politicieni, să te protejezi şi tu! şi la urma urmei, mie chiar nu-mi par bani mulţi 200.000 euro pe anul asta. ce dacă am mai supt (nu vă gândiţi la prostii, perverşilor) şi anii trecuţi, anual tot cam pe-atât şi expoziţia nu există? ce, e vina mea? chiar e foarte bine cami, că folosim spaţiul pentru scaunele şi mesele de bar. vezi, eu trebuie să mă gândesc întotdeauna la binele muzeului... unde depozitam noi atâtea mese dacă era făcută expoziţia aia?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vio
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 23:10
  L-am pus pe soferul Ion sa-mi scrie mesajul asta, pentru ca io nu stiu a scrie, avand in vedere ca am facut facultatea la Spiru Haret fara frecventa. Dar sa nu ma indepartez de la subiect. Va contactez, in numele mafiei muzeale pe care o reprezint sa va spun ca muraturile pe care le-am pus din banii vostri, ai fraierilor care ati platit impozite, au iesit dementiale! Cum, nu stiti care muraturi? Dragii mei, sper ca nu ati uitat ca din banii contribuabililor am amenajat la tarlaua lu' mama (EU SI CU AI MEI CONSIDERAM MUZEUL TARLAUA LU' MAMA) cea mai frumoasa sera existenta, in care crestem castraveti, rosii cherry, ardei grasi, dovlecei din aia ornamentali (nu stiu cum le spune exact, ca nu ma intereseaza nici educatia in muzeu.. .pardon, tarla, si nici a mea), vinete si multe multe altele.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Etna
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 22:51
  A erupt tot puroiul din buboi! A iesit la iveala toate deseurile din fosta groapa de gunoi a Galatiului, Sa vina cine trebuie si sa plece mai repede pedelista asta betiva si muma padurii, ca se sperie si cainii cand o vad pe Patilea si sa se linisteasca odata lucrurile. Pacat ca asa o bijuterie, emblema culturala a Galatiului a incaput pe mana satelitilor lui Marte Phobos si Deimos (Spaima si Groaza). Asta a fost contraperformanta guvernarii PDL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Spiru Haret
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 22:21
  Fa Patileo, fiara rea ce faci tu pe sub mana cu bonurile valorice de benzina, pe care refuzi sa le justifici si auditului de la CJG. Sa fie asta o afacere , ca multe altele pe banii CMSNGL? Se schimba foia si ai sa ramai cu c...l in drum , daca nu cumva ajungi la casuta cu zabrele. Vezi ca se fac sapaturi prin incinta Gradinii: se cauta diploma lui Patilea de la "spiru", dar nu se gaseste. Ce manarie ordinara!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Basil
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 22:05
  In minunatul nostru municipiu s-a auzit de VOLUNTARIAT ? Pe alte meleaguri cetateni capabili precum d-ul Strunga aflati in retragere sprijina tineretul activ fara a fi remunerati,numai din spirit civic sau plictis.Ce frumos ar fi sunat :''tanarul manager este indrumat de seniorul Strunga in conducerea Complexului ''...ce exemplu minunat ![pe cand o lista cu seniorii cu pensii care ar trebui sa faca VOLUNTARIATsi sa indrume tineretul neexperimentat ? ? ? ]Foarte multi tineri au nevoie de locuri de munca ! ! ! si multi pensionari numai de activitate .! ! !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Johnescu
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 21:47
  Nenea asta are un cv foarte impresionant. Sper sa faca treaba buna. Poate ajung pe langa el si niste tineri capabili, inteligenti, pt ca trebuie gandita si o strategie de viitor. Oameni cu pregatirea dlui Strunga ar trebui sa conduca orasul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAIL PENTRU LEX
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 21:39
  Cand am spus ca un biolog este,, mai aproape,, de gradina botanica iar un fizician,,mai aproape ,, de observatorul astronomic nu am facut decat o observatie de bun simt,prin nimic tendentioasa ;m-am referit la specializarile stricte ale celor doi oameni pregatiti pentru a studia cu precadere un anumit domeniu al naturii,ca sa spun asa!!!Afirmatia ta ,Lex, privind multipla specializare a domnului Strunga ,(permite-mi sa mai si glumesc,umorul este sanatos !!!)ma duce la gandul ca s-ar putea ca distinsul domn sa reinvie idealul lui,,uomo universale ,, atat de respectat in Renastere ,cel mai important exponent al acestuia fiind desigur,Leonardo da Vinci,filosof,inginer,matematician,fizician (SIC!!!) etc etc etc ,dar (atentie!!!) ,, om asemeni caruia naturii ii va fi cu neputinta sa mai creeze vreunul,, dupa cum afirma Giorgio Vasari in celebra sa carte despre vietile artistilor din epoca sa!!!In privinta tinerilor ,este posibil sa fie cum spun unii , ca acestia deocamdata nu au facut treaba la muzeu;dar mergi tu in spitale,scoli,univesitati ,teatre si fa o medie de varsta ,cei mai multi angajati sunt oameni subt 45 de ani ,vrem sau nu .noi cei mai in varsta ,a venit deja vremea celor mai tineri!!!Poate ca deocamdata acest domn este o solutie la acest muzeu,dar in cativa ani cel mult, totun om mai tanar va prelua stacheta ,TINERETEA IRUMPE VIJELIOS ,NU PREA ARE TIMP SA ASTEPTE ,si mai stim un adevar ,poate ca neconfirmat inca la muzeul in cauza ,ca VALOAREA NU ASTEAPTA NUMARUL ANILOR!!!REPET URAREA SI IMPACIUITOARE DE MULT SUCCES DOMNULUI DIRECTOR SI MAI MULT DECAT ATAT,SA AIBA SUFLETUL SI MINTEA LA FEL DE TINERE INCA,PRECUM RIVALII SAI MAI TINERI CARE ,FIRESC,,II RAVNESC LOCUL!!!Sper ca aceasta urare de bine sa fie receptata ca atare !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de MARELE BILOI
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 21:36
  SE SPARGE MUSUROIUL , VINE STRUNGA CU MATUROIUL? SE AGITA SOBOLANII SI VIERMII DAR NU AU SCAPARE! PATILEA SI MORO FUGITI REPEDE DAR CU GRIJA, CONSUMUL DE ALCOOL DAUNEAZA GRAV SANATATII.
  0
  0
  Raportează
 • postat de lex
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 20:20
  mihaile, eu nu stiam ca un manager trebuie sa fie "apropiat" de o anumita sectie a unui complex de stiinte ale naturii. eu din ce vad la domnul emil strunga, se cam pricepe si la biologie si la fizica (biofizica iti spune ceva?), deci unde-i problema dumitale?

  si vezi ca nu ne-ai explicat care-i treaba cu tinerii. pe ce iti bazezi afirmatia? muzeul pare sa fi avut in ultimii 8 ani o directoare tanara, care a facut doar nimic. asta iti doresti tu? tineri doar de dragul de a fi tineri? sau vrei oameni cu dorinta de dezvoltare a muzeului?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 20:05
  Sa fie de bine ,daca lucrurile vor fi dupa asteptarile celor ce-l cunosc si sutin pe domnul in discutie,sa fie asa!!!stiu ca fizica etste o stiinta a naturii dar consider ca un biolog este mai aproape prin speccializare de o gradina botanica dar si un fizician ,ce-i drept,mai aproape de ...observatorul astronomic;si eu am auzit si lucruri bune despre domnul care a starnit aici disputele,sa fie sanatos si sa aiba succesul asteptat!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Teo Sahistul
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 19:14
  Cine il cunoaste pe dl Strunga Emil are numai cuvinte de lauda cine il stie de o luna sau 2 ...ce drept are sa il atace ? E un om bun pt Romania
  0
  0
  Raportează
 • postat de lex
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 19:10
  mihaile, dar de ce trebuie un biolog la conducerea unei entitati multi-disciplinare? ultima data cand am verificat, biologia era doar una din multele stiinte naturale. plus ca nu tin minte ca institutia sa se numeasca "complexul muzeal biologic galati", ci "complexul muzeal de stiintele naturii galati"... detii tu niste informatii pe care noi nu le avem?

  si ia explica-ne tu care-i treaba cu tinerii astia, tineri care de vreo 18 ani incoace nu-s in stare sa treaca un amarat de examen de bacalaureat. prefer un om care a facut o facultate serioasa pe vremea lui ceausescu, decat un incult incompetent care si-a luat bacul in ultimii 18-20 ani.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vlad Țepeș pentru Mihail
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 18:55
  Esti ambitios stimabile, dar din pacate mediocru si cam incult. Imi pare rau, nu faci obiectul unui minim interes. Tu nu abandona, da-i tare, poate starnesti vreo pasiune pe undeva.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Mihail pentru vlad tepes
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 18:32
  Asculta vlad tepes de mucava,Eu mi-am dat cu parerea si sustin ca avenit vremea celor tineri,adica pana in cel mult 50 de ani(si asa este prea mult ca varsta!!!),capabili si bine intentionati sa preia fraiele tarii iar pensionarii au dreptul la binemeritata odihna!!!Tu, tepes ,doamne,esti un tip jalnic care amintesti de pseudonimul tau menit sa trezeasca fiori doar ,din pacate,prin violenta limbajului folosit, a termenilor abjecti scosi de prin pubelele infecte uitate pline de catre cei de la Ecosal!!!Invata-te sa vorbesti decent si apoi poti intra pe forum,daca vrei sa nu faci circ penibil,cum s-a intamplat acum,din pacate!!!Dupa parerea ta ,fizicianul de la spital ,daca tot poate sa conduca amintitul muzeu ,fara sa fie biolog,de ce nu ar conduce ,de exemplu Teatrul ,ca si acolo este un directyor interimar,actor si regizor,ce-i drept,dar vorba ceea ,la teatru si politica se pricep toti,inclusiv politicienii si in special fizicienii ajunsi prin politica!!!Mergi tu prin vest si vezi cati directori pensionari gasesti pe la institutiile de stat ;la o anumita varsta ,cred ca batranii trebuie sa lase locul celor mai tineri;Ceausescu se credea de neinlocuit ,urmarea o stii!!!Nu merita sa mai comentez,astept si eu sa vad daca aceasta numire politica este atat de buna pe cat cred ceilalti forumisti!!!INSULTA-MA CAT VREI, PE TINE TE DISCREDITEZI!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vlad Țepeș
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 18:09
  Mihail caine de circ, ei! cum le spui dumneata, să tot stai s-asculți; ca dumneata, bobocule, mai rar cineva. ... si bine ai mai invatat lectia, n-ai uitat niciun cuvintel. Imi pot permite sa te intreb cine te-a invatat? Nu cred ca Scorusul , ca-i prea tamp . Asta-i suta-n suta botanist. Dupa nume. Abia a reusit sa traga si el o injuratura agramata si la comanda. Eh, mizerii si mizerabili. Si zi asa mai Mihaile, Sa-i lasam pe cei tineri si merituosi sa manance o bucata de paine! Da ce doamne iarta-ma au facut de vreo opt ani incoace? Nu au mancat? si ce-au mai mancat! Au mancat dragul meu si cred ca ai mancat si tu atat de mult incat acum va vine sa borati. Derbedeilor! Vedeti ca se strange funia de par si acum urlati ca s-ar putea ca unii dintre voi sa dati extemporale pe la palatul de justitie. Daca mai ramaneati o vreme de capul vostru, dragi tineri merituosi, mancati si muzeul flisa cu flisa. Masinile deja le-ati cam terminat . La fel si cu mai tot ce a fost bun de mancat. Na, ca ati reusit sa ma enervati! Secaturilor! Eu, de fapt voiam sa spun altceva. Voiam sa apreciez pe domnul Strunga (si pe oricare altul) pentru curajul de a intra bine intentionat in serparia de la complexul muzeal. Denumirea corecta ar fi cloaca sau haznaua muzeala. Matele puturoase se intind pana prin birourile consiliului judetean. Eu nu cred ca acest consiliu a dat pana acum, anual, mai mult de un milion de euro la aceasta institutie subordonata, fara sa se intereseze ce se face cu banii. Dimpotriva, au fost interesati mai mult decat s-ar fi cuvenit. Dar asta e o alta discutie. Probabil, dupa mine, vor veni alti scorusi, mihaili, șopârle, insecte infecte si tot soiul de jivine muzeale sa injure dupa chipul si infatisarea sa pe noul director general. Nu este niciun dubiu ca toate lăturile vin din curtea muzeului de la o parte din exemplarele numai bune de împăiat. Exista acolo si oameni competenti, onesti, buni specialisti, dedicati activitatii muzeale. Una din primele obiective ale noului director va fi, dupa parerea mea de contribuabil, aceea de a descoperi acesti oameni si de a-i pune in valoare asa cum se cuvine. Iar jigodiile strânse in spatele muzeului si fugarite cu ciomagul ca pe câini. Se poate incepe, fara nicio teama de a gresi cu cele doua mandre printese exemple incontestabile de hotie, coruptie, golanie, incompetenta, incultura si mizerie morala. Pentru necunoscatori cele doua femele sunt botezate jicnitor de uman, Camelia Moroianu si Viorica Patilea, director general si respectiv director economic la discutata institutie. Daca nu aveti la îndemână ciomag, domnule Strunga, imi fac placuta datorie sa va aduc eu unul cu noduri si cu ținte!
  0
  0
  Raportează
 • postat de ktiushk
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 17:31
  vrem sau nu politica e in toate. daca esti intr-un anumit partid nu trebuie sa fii blamat. important esti tu ca om, convingerile tale, cariera ta, experienta si multe alte lucruri.
  cei tineri se pot plimba prin Gradina Publica, pot manca seminte scuipand pe jos, injura ...dar nu sa conduca un muzeu!..parerea mea mon cher
  0
  0
  Raportează
 • postat de a c adica eu
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 17:25
  dupa stiinta mea muzeu s-ar traduce partial prin ceva vechi, ceva care merita tot respectul.
  asta apropo de varsta d.lui Strunga, ce ziceti domnilor carcotasi?
  in alta ordine de idei omul asta merita respect, stima si apreciere despre asemenea lucruri e vorba aici.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cati
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 17:19
  cei care il critica cu atata vehementa pe dl. Strunga au auzit cumva de zicala "omul potrivit la locul potrivit" ? lasati-l fratilor sa ne dovedeasca ce stie apoi dati-i cu cele critici. Poate ca dl. Strunga nu promite multe dar va face lucruri de care vor beneficia si cei mai necajiti: batrani, copii orfani, someri etc....poate nu vom manca castraveti din Graadina Botanica..poate ne vom descreti fruntile admirand o floare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de SUNT CURIOS CE CHELTUIELI ,CE LICITATII CE CLIENTI POLITICI A AVUT ACEST MUZEU TIMP DE 8 ANI
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:51
  DACA LA ACEST ACVARIU--/MUZEU VINE UN COMISAR CATTANI CA DL EMIL STRUNGA O SA AVEM SI NOI GALATENII O SATISFACTIE CA CINE MERITA -PRIMESTE UN SUT IN FUND ,PLUS CA OMUL DIN MICUTUL ASTA INTERVIU ,E ORGANIZAT BINE DE TOT===== VAD EU .............SUCCES II URAM LUI EMIL STRUNGA
  0
  0
  Raportează
 • postat de valy
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:49
  Toti cei care il critica pe domnul Strunga sunt persoane care nu stiu sau nu au stiut sa faca nimic altceva decat doar sa trancane aiurea fara ca ei sa cunoasca omul, si sunt doar privitori de pe margine si stiu sa isi dea numai cu parerea fara ca ei sa faca ceva si stiu numai ca sa arunce cu noroi (daca sunt atat de destepti cei care critica de ce nu au realizat mai multe decat domnul Strunga?) Bravo dl Strunga, felicitari, sunteti un om de mare valoare si am toata increderea in dumneavoastra ca veti demonstra contrariu fata de cei care nu stiu altceva decat doar sa critice. Inca o data FELICITARI.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:43
  Daca tipul asta face sex, Camelia a ratat o hutupaneala; cu madam Patilea e mai greu ca are gura mare!
  0
  0
  Raportează
 • postat de NELUTU TINICHIGIU
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:42
  EMIL STRUNGA E UN OM CORECT CARE VA REDA STRALUCIREA ACESTUI MUZEU INDELUNG MARCAT DE UNELE PERSOANE CHIAR PATILEANASOALE
  0
  0
  Raportează
 • postat de VASEA
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:37
  E UNU PE ACI CAM BINE SALARIZAT DIN BEZNA MUZEULUI ,CA TOT II DA CU PARTIDUL IN SUS ,PARTIDUL IN JOS ---ASTA CRED CA TRAIESTE IN SERA DE ARBUSTI DE NU ARE HABAR PE CE CRITERII ESTE ORGANIZATA O SOCIETATE -scorusul este viitor somer . de asta ham-ham asa
  0
  0
  Raportează
 • postat de ancuta
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:35
  personal am numai cuvinte de lauda la adresa d.lui Strunga, mi-a fost o perioada buna de timp sef si il cunosc suficient. Cei care il critica o fac de dragul contrazicerii.....voalat vorbind.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Eu
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:32
  Complexul muzeal are nevoie de o alta viziune manageriala si, poate, experienta de consilier judetean, de deputat, de profesor, relatiile formate in mediul administrativ, educational, sa vina in sprijinul celor care viziteaza institutia emblema a Galatiului
  0
  0
  Raportează
 • postat de catalina
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:30
  suntem mandri de dvs. d.le Strunga iar acei care va critica o fac din rea vointa sau alte scopuri.e o vorba la romani "nu intra in cocina ca te mananca porcii".
  0
  0
  Raportează
 • postat de catalina
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:30
  suntem mandri de dvs. d.le Strunga iar acei care va critica o fac din rea vointa sau alte scopuri.e o vorba la romani "nu intra in cocina ca te mananca porcii".
  0
  0
  Raportează
 • postat de CURATENIA DE PRIMAVARA SA INCEAPA CU ECONOMISTA PATILEA
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:23
  DUPA CUM SCRIE IN INTERVIUL ASTA SE PARE CA MUZEUL DE STIINTE ALE NATURII DIN GALATI VA AVEA IN SFARSIT UN CONDUCATOR DE VALOARE ,DAR SA INCEAPA CURATENIA CU MADAM ECONOMICA PATILEA CA NU PREA ARE CE CAUTA PE ACOLO ...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Corina
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 16:20
  Mult noroc si sanatate in continuare si sa va tina Dumnezeu in putere sa fie bine pentru toti!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Axon
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 14:09
  Am lucrat cu dl Strunga Emil in spitalul judetean si pot sa afirm cu toata certitudinea ca este un bun profesionist, iar ca om este integru respectand pe toti cei din jurul dansului fara nici o diferenta. Il felicit din toata inima pentru functia pe care a castigat-o detine si ii urez sa nu se schimbe.
  0
  0
  Raportează
 • postat de MIHAIL
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 13:40
  1APRILE,prin traditie ,ZIUA PACALELILOR,multi cred ca aceasta coincidenta spune multe in privinta perspectivelor acestui pensionar,care oricat de binevoitor ar fi nu are in niciun caz determinarea si energia unuia mai tanar si nici disponibilitatea fizica si mentala a acestuia din urma!!!UNCHIULE ,VREMEA MATALE A TRECUT,LASA-I PE CEI TINERI SI MERITUOSI SA MANCE SI EI O BUCATA DE PAINE ,PUNAND LA BATAIE POTENTIALUL DE IDEI SI CREATIVITATE DE CARE DISPUN ,NET SUPERIOR CELOR AJUNSI LA VARSTA CARUNTETII SI A CRESTERII NEPOTILOR!!!DACA DOMNUL A FOST ATAT DE MERITUOS DE CE NU A FACUT O CARIERA UNIVERSITARA SI NICI NU A AJUNS DIRECTOR LA SPITALUL UNDE A STAT O VIATA...CRED CA ARE DREPTATE CEL CARE SCRIE ,,TRAIASCA PARTIDUL,, CA ARE GRIJA DE MEMBRII SAI PANA LA ADANCILE BATRANETI ALE ACESTORA DIN URMA !!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de incantatul
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 12:26
  Mult succes,dle Strunga!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de scoruşul
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 10:39
  Un arivist cu mutră tristă. Dacă partidul nu era nici el nu exista. Eşti conştient că postul l-ai furat printr-un "concurs" trucat? Mai devreme sau mai tarziu, nepoţii vor afla şi le va fi ruşine cu tine.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Scot
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 01:36
  Felicitări Domnului Emil Strungă! Din interviu pare un om serios, iar gândirea dumnealui de fizician (om serios, calculat, exact şi nedispus la compromisuri) trebuie să se vadă în întreaga activitate a muzeului! Aş dori să faceţi din muzeu o instituţie sinonimă cu educaţia, cultura şi mai ales cercetarea, aşa cum se face şi în alte ţări.

  Vă rog să faceţi ca investiţiile în instituţia pe care o veţi conduce în curând să ducă la sporirea productivităţii angajaţilor şi rezultatelor acestora, şi la cât mai multe acţiuni pozitive, că ne-am săturat să tot vedem că până şi în muzee se fură şi sunt conduse de oameni care nu au nicio legatură cu statutul unui muzeu. Încercaţi să treziţi muzeul la viaţă după mai bine un deceniu de adormire!

  Făceţi-ne mândri de Galaţi! Vrem seminarii şi lecţii interactive la Acvarii, vrem descoperiri la Observator şi o Grădină Botanică mai curată şi fără pătlăgele sau castraveţi în ea.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Băi, din cultură și educație nu se scoate profit financiar cu menținerea unei taxe prohibitive și restrictive.
  Duminică, 20 Ianuarie 2013 01:36
  Altă Pălărie și aceiași Mărie. Păi cu taxa de intrare tot nu înțeleg. Mai bine luați și biserica din apropiere și poate ieși și un cimitir alături, că spațiu este din belșug. Ne-ați băgat pumnul în gură de parcă sunteți un cavou al naturi moarte. Unde este utilitatea publică pentru ai noștri concetățeni? Copiii, persoanele cu dizabilități(handicapații) și pensionarii ar trebui să intre gratis măcar tot persistați în menținerea taxei nerușinate pentru al vostru caracter infect.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.