Cotidianul „Viaţa liberă”, premiat pentru campania „Case care mor”

Cotidianul „Viaţa liberă”, premiat pentru campania „Case care mor”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aseară s-a desfăşurat, la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, prima ediţie a Galei Culturii şi Patrimoniului, organizată sub egida Ministerului Culturii. Cătălin Negoiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional, a înmânat cele 15 premii câştigătorilor – oameni, instituţii şi branduri din Galaţi, care s-au remarcat în anul 2012 sau în întreaga carieră, prin activităţi dedicate promovării culturii şi, respectiv,  păstrării patrimoniului. S-a acordat, de asemenea, o diplomă doamnei Luminiţa Constantin, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii, pentru sprijinul constant acordat Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Galaţi.

Bahamat şi Coşovliu – repere în restaurări şi reabilitări

Din Galaţi au fost răsplătiţi: ing.Dumitru Bahamat, S.C.Dedal Bahamat SRL, pentru  întreaga activitate dedicată restaurării de monumente istorice şi de arheologie; ing.Octavian Coşovliu, pentru întreaga activitate în domeniul reabilitării contrucţiilor de patrimoniu; Nicolae Dobrovici Bacalbaşa, pentru implicarea în proiectele culturale din judeţul Galaţi; Bogdan Brînzan, pentru organizarea expoziţiilor „Galaţii amintirilor noastre” şi „Galaţii – atunci şi acum”; Gheorghe Bugeag – pentru susţinerea proiectelor de cultură şi patrimoniu în Consiliul Local; Paul Buţa, pentru promovarea meşteşugurilor tradiţionale; Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” pentru promovarea brandului cultural „Axis Libri”; Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, pentru susţinerea proiectelor de promovare a patrimoniului cultural; Revista Danubius, a Muzeului Judeţean de Istorie, pentru promovarea patrimoniului cultural naţional; Primăria Comunei Ghidigeni, pentru activitatea de semnalizare a monumentelor istorice (singura din judeţ care a realizat până acum acest lucru – n.n.); Abdula Gulten, pentru promovarea valorilor tradiţionale ale minorităţii turce; Mircea Nicu, pentru întreaga activitate dedicată cercetării siturilor arheologice din judeţ; Vlad Vasiliu, pentru întreaga activitate dedicată artei dramatice; Liviu-Adrian Sandu, pentru expoziţia „Emoţii. Expresii. Fizionomii”, deschisă la Muzeul de Artă Vizuală.

„Viaţa liberă ne ajută să deschidem ochii autorităţilor…” 

Cotidianul „Viaţa liberă” a fost premiat pentru campania „Case care mor”, derulată în toamna anului 2012, în cadrul căreia a fost prezentată istoria detaliată a mai multor imobile din municipiul nostru, monumente de arhitectură, ajunse acum în ruină. Scopul principal al campaniei l-a constituit sensibilizarea autorităţilor în vederea luării de măsuri pentru conservării patrimoniului arhitectonic şi pentru refacerea urbanisticii oraşului. Cătălin Negoiţă a apreciat faptul că „"Viaţa liberă", pur şi simplu a reuşit să sensibilizeze opinia publică în legătură cu destinele clădirilor – monumente istorice şi de arhitectură, pe care instituţiile publice şi administraţia locală nu le-au luat în seamă. "Viaţa liberă" ajută în mod constant Direcţia pentru Cultură în campania noastră de a deschide ochii autorităţilor în legătură cu acest subiect”, a mai spus directorul Cătălin Negoiţă.

Citit 6492 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2013 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.