La Teatrul Dramatic, în foaier: Caii şi vulturii Danielei Firicel

La Teatrul Dramatic, în foaier: Caii şi vulturii Danielei Firicel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Daniela Ionela Firicel va împlini, pe 2 iunie, 13 ani. Este elevă în clasa a VI-a A, la Colegiul Naţional „Costache Negri” şi este un copil talentat. A semnat (pe când era în clasa a III-a) ilustraţia unei cărţi de Mariana Solomon Lazanu, a publicat, anul trecut, ea însăşi, o carte - „Căţeluşa Saşa”, iar săptămâna aceasta a deschis, în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, o expoziţie cu 39 de desene (excelente!) înfăţişând animale, desene ce au fost prezentate, în luna decembrie, şi în holul Bibliotecii Academiei Române de la Cluj.

Daniela a urmat timp de trei ani cursuri de desen la Şcoala de Arte din cadrul Centrului Cultural „Dunărea de Jos”. În prezent este în anul al II-lea la grafică şi în anul al IV-lea la pian. A făcut volei, baschet şi acum a trecut la gimnastică aerobică. Majoritatea desenelor expuse sunt realizate în vacanţa de vară a anului trecut. Intitulată „Sunet şi culoare”, expoziţia a fost însoţită, la vernisaj şi de un miniconcert al elevilor clasei de pian a profesoarei Angelica Capră.

Jocurile cu prinţese o plictisesc

„Cel mai mult îmi place să desenez”, mărturiseşte Daniela.  A avut şi are profesoare bune, de la care învaţă multe lucruri - Olimpia Ştefan (pictură) şi Angelica Capră (pian). Dintre scriitori îi plac Ion Luca Caragiale, Creangă şi Eminescu. Îi place să se joace pe calculator - „dar nu în mod exagerat, pentru că poate crea dependenţă”, spune Ionela realistă: „Doar în weekend, pentru că în rest nu am timp. Prefer jocurile de acţiune, cu animale. Mă uit la colegele mele cum îmbracă fete şi prinţese - pe mine m-ar plictisi”.

Iubeşte animalele de când avea trei ani: „Tata îmi desena puişori de găină şi aşa am început să desenez şi eu. Îmi plac animalele nobile: caii, vulturii şi… puma. Cursurile pe care le-am urmat şi le urmez m-au ajutat să învăţ proporţiile”, spune Daniela. Însă pe lângă animalele reale, îi place să deseneze şi animale fantastice: „Mă uit pe Discovery la dinozauri - care mă fascinează tocmai prin faptul că îmi pot imagina orice, îi pot desena cum vreau”. Visul său este să ajungă, vreodată, în India, să vadă tigrii şi elefanţii indieni. La şcoală, i-ar plăcea să aibă mai multe ore de română opţional, cu discuţii pe texte şi jocuri educative.

Daniela are şi un frate, Alin, de 9 ani, talentat şi el. Urmează cursuri de actorie, iar la vernisajul expoziţiei surorii lui, Alin a ţinut să recite o poezie. Acesta a fost darul lui pentru Daniela.

Citit 5033 ori Ultima modificare Vineri, 15 Februarie 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.