Premieră la Teatrul de Păpuşi: „Don Quijote”

Premieră la Teatrul de Păpuşi: „Don Quijote”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai micii, dar şi marii spectatori sunt invitaţi duminică, 15 martie, la ora 10.30, la premiera Teatrului de Păpuşi „Gulliver” – „Don Quijote” – după textul celebrului roman semnat de Miguel de Cervantes. Adaptarea textului şi regia sunt semnate de Cătălin Vasiliu.

„Spectacolul este complicat şi îndrăzneţ  şi se înscrie în cadrul proiectului teatrului nostru de a  valorifica literatura universală în favoarea copiilor. Poate nu se vor alege cu toate semnificaţiile şi sensurile romanului, dar vor şti că prima dată au auzit de Don Quijote la teatrul de păpuşi.

E un spectacol care s-a născut greu, pentru că a fost dificil să spui în puţine cuvinte o poveste atât de bogată, să reduci un roman gros la 20 de pagini de text. Ne-am străduit să-l adaptăm cât mai mult la nivelul de înţelegere al copiilor, fără să trădăm esenţa personajului – neobositul luptător împotriva răului şi a întunericului”, povesteşte directorul Stelian Stancu, cel care va interpreta şi rolul principal.

Decorurile, costumele, măştile şi păpuşile  sunt realizate de Daniela Drăgulescu – cea care la ultima ediţie a Festivalului „Gulliver” a primit premiu pentru cea mai bună scenografie.

„Decorul este foarte bogat, am intrat şi cu scena în sală, am transformat o intrare a publicului într-una pentru actori. De la şapte oameni pe scenă, câţi am fost iniţial, am ajuns în final la paisprezece”, mai dezvăluie Stelian Stancu o parte dintre surprizele pe care premiera le va oferi celor mici.

Regizorul Cătălin Vasiliu a recunoscut că, lucrând la spectacol, parcă a împrumutat ceva din firea personajului: „Au fost foarte multe lucruri la care a trebuit să renunţ, exact ca în bătăliile lui Don Quijote. Mi-am dorit să aleg din roman ceea ce trebuie, astfel încât spectacolul să placă, dar să fie şi pe înţelesul copiilor, astfel încât să-şi pună amprenta asupra lor.

Am testat astăzi (n. r. – ieri) piesa la public şi am avut o surpriză plăcută: sala a fost plină, copiilor le-a plăcut. Muzica realizată special pentru spectacol de către Dan Bălan a fost antrenantă. Cred că a ieşit bine”, spune Cătălin Vasiliu.

Dincolo de complexitatea ei, „Don Quijote” este una dintre cele mai frumoase poveşti care s-au scris vreodată. Aşa că merită să veniţi în număr cât mai mare să vedeţi premiera de la „Gulliver”. Din distribuţie mai fac parte Marian Sterian, Adina Niţă, Elena Sterian, Eduard Şişu, Ramona Păuc, Mircea Vâjâianu şi Nicolae Lungu.

Explicaţie foto: Regizorul Cătălin Vasiliu şi Stelian Stancu – interpretul eroului principal din „Don Quijote”

Citit 1010 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.