VIDEO / Premieră sâmbătă şi duminică la Dramatic. "Peţitoarele" - o comedie pură

VIDEO / Premieră sâmbătă şi duminică la Dramatic. "Peţitoarele" - o comedie pură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conducerea teatrului şi regizorul Ion Sapdaru promit ca premiera să fie un eveniment memorabil, spectatorii vor fi aşteptaţi sâmbătă cu covor roşu şi fanfară


„Peţitoarele este o comedie frumoasă, fără prea multe conotaţii sociale. Este o comedie pură, care ne aminteşte de vremurile bune când publicul venea la teatru să se relaxeze şi să se simtă bine. Am pus în scenă cu gândul la spectatori, lucru normal, pentru că teatrul trăieşte prin publicul lui. Iar aici la Galaţi avem un public cu experienţă, pe care l-ai cucerit definitiv, dacă te place, iar dacă nu, poţi să de dai şi peste cap, pentru că e degeaba. E un public cald, care ştie să se bucure de frumos. Iar eu le promit un spectacol cu un spaţiu comic sănătos, fără vulgaritate sau aluzii corozive”, spune Ion Sapdaru, cu emoţia reîntâlnirii cu publicul şi trupa de teatru din Galaţi, după o absenţă de cinci ani.

Primul proiect teatral al noului director

„Este primul proiect pus în scenă al proaspătului director Cristi Gheorghe. Ne-am dorit comedie, pentru că vrem să ne pregătim pentru festivalul care se va desfăşura în toamnă şi pentru a păstra tradiţia aplecării spre comedie a teatrului. Cristi Gheorghe a apelat de la început la specialistul Sapdaru, care a umblat la trupă ca un doctor”, a ţinut să precizeze secretarul literar al teatrului, Mona Sandu, la conferinţa de presă.

„Ion Sapdaru a montat la Galaţi mai multe spectacole care au fost premiate la festivaluri şi care au avut mare succes la public. Mi s-a părut de bun simţ ca după cinci ani de absenţă să-l invit să monteze o piesă, chiar de la începutul mandatului meu”, a explicat Cristi Gheorghe de ce a ales ca prim proiect „Peţitoarele”.

„Mi-a fost dor de Galaţi”

„Acest spectacol a însemnat pentru mine ceva mai mult decât un proiect teatral, a însemnat recuperarea unor relaţii dragi. Am avut multe nostalgii după despărţirea de Galaţi. Mi-a fost dor de Galaţi şi de oamenii lui, am aici câţiva prieteni pe care m-am bucurat foarte mult să-i revăd. Cunosc bine trupa şi aveam unele emoţii despre cum se va prezenta ea acum. Am avut surpriza plăcută să descopăr că nu s-a schimbat prea mult, parcă ieri ne-am fi despărţit. E o trupă motivată să se autodepăşească, aşa că am lucrat foarte uşor acest spectacol, în baza relaţiilor pe care le-am construi aici în timp”, mărturiseşte cu sinceritate regizorul.

Ion Sapdau a ţinut să precizeze că a încadrat în distribuţia piesei mai bune de 70 la sută dintre actorii teatrului, pentru a oferi spectatorilor „un buchet mai mare de talente”. De asemenea, a selectat şi patru studenţi de la Facultatea de Arte din Galaţi. „Este omagiul meu pentru facultatea gălăţeană care trebuie susţinută”, mai spune regizorul, care a înscris deja piesa la un festival din Ucraina, unde se vor prezenta în luna mai. 

Covor roşu şi fanfară

„Cum e normal la o echipă de conducere nouă, ne dorim o relansare a acestui teatru care are toate ingredientele, trupă bună şi dotări, iar acum are şi locomotiva care să-i imprime un mers ascendent în persoana lui Cristi Gheorghe. Spectatorii vor fi aşteptaţi sâmbătă şi duminică cu fast şi multe surprize, a ţinut să fie enigmatic regizorul. Mona Sandu a deconspirat câte ceva: „Va fi un eveniment, vom aştepta spectatorii cu covor roşu şi fanfară, va fi deosebit”.

Ca urmare, sâmbătă şi duminică, de la ora 19,00, suntem aşteptaţi la Teatrul Dramatic pentru „Peţitoarele” de A. Tzagareli, ocazie să-i vedem în roluri memorabile pe Ana Maria Ciucanu, Oana Preda Gheorghe, Cristian Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Carmen Albu, Aureliu Bâtcă, Lucian Pînzaru, Cristina Uja, Florin Toma, Svetlana Friptu, Petronela Buda, Vlad Ajder şi studenţii - Răzvan Clopoţel, Corina Ivanov, Oana Mogoş, Roman Gobşa.

În foto: Actorii împreună cu alţi membri ai echipei teatrului

Citit 2190 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.