Noaptea cea mai lungă: Mii de gălăţeni au luat cu asalt muzeele

Noaptea cea mai lungă: Mii de gălăţeni au luat cu asalt muzeele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mii de gălăţeni au participat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ediţia din acest a Nopţii Europene a Muzeelor. Bilanţul a depăşit toate aşteptările: la fiecare dintre cele trei instituţii de cultură - Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă”, Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” (cu secţiile aferente - sediul din strada Domnească, nr.25, Muzeul „Casa Cuza Vodă” şi Casa Colecţiilor), precum şi la Muzeul de Artă Vizuală, numărul vizitatorilor a depăşit orice record din anii anteriori, situându-se între 7.000 şi 8.000 de persoane.

La Ştiinţele Naturii, acvariul şi spaţiul tehnologic al acestuia (maternitatea de peşti) au fost un punct de atracţie pentru vizitatori, mai ales că acolo a avut loc şi vernisajul expoziţiei „Pescuit, prohibiţie şi conservarea ihtiodiversităţii”. Copiii au avut o surpriză plăcută în cadrul expoziţiei „Viaţa în pădure”, unde - special pentru Noaptea Muzeelor - a fost instalată o masă multifuncţională tip multi-touch screen, la care micuţii puteau să realizeze propriul lor... insectar electronic. Terasa de Observaţii Astronomice şi Planetariul au fost, de asemenea, două locuri aglomerate.

La Muzeul de Istorie, era trecut de ora 1,00 din noapte şi vizitatorii încă mai poposeau în faţa armelor de foc şi a armelor albe de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX, prezentate în expoziţia de la sediul din strada Domnească nr.25.

La Muzeul de Artă Vizuală, Strada Mare, Momo şi actorii de la Uninvented Theatre, dar şi proiecţia filmului „Poziţia Copilului” (regia Călin Peter Netzer) şi Ursul de Aur câştigat de peliculă anul acesta la Berlin, au atras atât de mulţi gălăţeni încât nu a rămas nici un loc neocupat în generoasa curte a instituţiei.

Păcat că, la Muzeul de Artă, aceasta a fost ultima noapte în care publicul a mai avut acces în instituţie. Începând din luna iunie, sediul de pe Domnească va deveni amintire, muzeul urmând să se mute la blocul V3, de pe strada Traian.

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2013 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.