Programul Festivalului „Axis Libri”. Regal pentru iubitorii de carte din Galaţi

Programul Festivalului „Axis Libri”. Regal pentru iubitorii de carte din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lansări de carte, ateliere de creaţie, spectacole


Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri” se va desfăşura la Galaţi, începând de mâine, până duminică. Biblioteca Judeţeană „V. A. Urechia”, în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul autorităţilor locale, în colaborare cu instituţiile de cultură, organizează această sărbătoare dedicată iubitorilor de carte şi lectură, atât cititori cât şi creatori, editori şi difuzori. Deschiderea oficială va avea loc miercuri, la ora 11,00, pe Aleea Domnească (Esplanada pietonală dintre „P”-uri, spre Elice). Ca şi în anii precedenţi, Aleea Domnească va găzdui un complex expoziţional cu 30 de standuri mobile outdoor şi două caravane de carte, cuprinzând produsele a peste 200 de edituri româneşti şi străine.

„Târgul de carte din cadrul festivalului îşi propune să stimuleze interesul pentru lectură, să cultive satisfacţia dialogului viu între producătorii şi consumatorii produselor culturale specifice, dăruindu-le bucuria întâlnirii cu cei mai cunoscuţi scriitori, prin organizarea unor dezbateri deschise pe teme de interes cultural, care să aducă în atenţie cele mai recente apariţii”, declară Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V. A. Urechia”.

Programul festivalului va oferi participanţilor ateliere de creaţie şi concursuri cu premii pentru copii şi tineret, lansări de carte, spectacole, recitaluri de poezie, muzică, tombolă şi alte surprize.

„Hai o tură… prin cultură!”

Mâine, în prima zi, sunt programate, începând cu ora 10,00, un concert de promenadă cu Fanfara "Valurile Dunării" a Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, un recital al Grupului „Allegria”, o paradă de costume ecologice organizată de Palatul Copiilor, Ora de lectură - cu elevi de la şcolile gălăţene, o prelegere susţinută de directorul Bibliotecii Naţionale din Chişinău (la 12,30), prezentări şi lansări de carte, pe tot parcursul zilei, până la ora 20,00.

Joi, în cea de-a doua zi de festival, tot cu începere de la ora 10,00, vor avea loc: un concert folcloric, susţinut de Ansamblul „Doina Covurluiului”, lansarea unei antologii de aforisme cu autori români contemporani, apărută la Torino,  un atelier de pictură, condus de Lenuţa Bâzu, lansări de carte, cu prezentări realizate de Dan Plăeşu (ora 11,30), Katia Nanu (ora 12,30), Alina Beatrice Cheşcă (ora 16,00), Constantin Vremuleţ (ora 17,00), un recital de poezie al membrilor Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor din România (ora 17,40) şi unul  muzical, susţinut de Ansamblul Estrada Copiilor, al Casei de Cultură a Sindicatelor (ora 18,00). La ora 19,00 este programat un spectacol de divertisment al elevilor Şcolii de Arte de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos” şi un atelier neconvenţional de cultură generală, realizat de Trupa Mateiaş, în regia lui Leon Magdan, intitulat sugestiv „Hai o tură… prin cultură!”.

Citit 1810 ori Ultima modificare Luni, 20 Mai 2013 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.