Festivalul Muzical „Leonard”: Simfonia Globalis – în primă audiţie

Festivalul Muzical „Leonard”: Simfonia Globalis – în primă audiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fantezie muzicală, concert simfonic, operetă şi operă


Cea de-a zecea ediţie a Festivalului Muzical Internaţional “Leonard” continuă la Galaţi, la Teatrul liric, până pe 14 iunie, având-o preşedintă de onoare pe soprana Leontina Văduva şi director de festival pe Teodor Niţă.
Sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19,00, vor urca pe scenă artiştii gălăţeni, cu spectacolul „Cabaret”, fantezie muzicală de Bogdan Drăgulescu, sub conducerea muzicală a lui Nicolae Mantu. Solişti: Ionuţ Negrişanu, Dumitru Barbu, Cristina Diaconu, Mariana Pisică, Silvia Niţă, Claudiu Rusu, George Apostolache, Mihuţ Niţă, solişti balet - Oana Manolea, Florentina  Ştefan, Viorel Huru.
Concert simfonic extraordinar
Duminică, 2  iunie, de la ora 19,00, va avea loc un Concert  Simfonic Extraordinar, în cadrul căruia va fi prezentată, în primă audiţie, Simfonia Globalis, de Roland Baumgartner, sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc. Vor urca pe scenă soliştii, corul şi orchestra Teatrului Muzical. 
Premieră - „Silvia”
Sâmbătă, 8 iunie, de la ora 19,00, şi duminică, 9 iunie, de la aceeaşi oră, publicul iubitor de operetă este invitat la premiera, respectiv, a doua reprezentaţie, cu  „Silvia”, de Emmerich Kalman, în regia artistică a lui Cristian Mihăilescu, avându-l dirijor pe Eugen Dan Drăgoi.
Recital cameral
Festivalul „Leonard” va continua luni, 10 iunie, de la ora 19,00, cu un Recital Cameral susţinut de „Trio A-TON” (Iaşi) -  Aurelia Simion (pian), Doru Albu (clarinet), Dumitru Iosub (fagot).
Opera „Nabucco” în aer liber
Între 12 şi 14 iunie, de la ora 18,00, vor avea loc spectacole reunite sub genericul Gala „45 - Şcoala de Arte Galaţi” şi Aniversarea a 200 de ani de la naşterea lui Giuseppe Verdi, prin spectacolul de operă „Nabucco”, în Grădina de vară „Leonard”, sub bagheta dirijorului Mircea Holiartoc, avându-i invitaţi pe: Madeleine Pascu, Iulia Merca, Cristian Bălăşescu, Petre Racoviţă (Republica Moldova), Valeriu Cojocaru (Republica Moldova).
Preţul biletelor este de 21,6 lei, respectiv, 10,8 lei.

Citit 1727 ori Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 19:06

2 comentarii

 • postat de Lucia Franculescu
  Vineri, 21 Iunie 2013 14:08
  Astazi 21 iunie a avut loc la Teatrul Muzical concursul pentru postul de director economic. Credeti ca a fost un concurs corect? Va inselati. Concursul a fost regizat pentru marea fu-t-ata Lucia Franculescu . A castigat. Deja vorbea cu Dumitrascu prietenul ei ca va trebui sa deratizeze biroul unde acum este secretariatul muzical si pe care vrea sa-l ocupe si ce tunuri mari vor da impreuna. Felicitari Consiiului Local. In sfarsit vor avea oameni la nivelul lor de incompetenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de noi, sclavii lui Nita
  Vineri, 31 Mai 2013 20:17
  Doresc sa supun atentiei publice o situatie grava de minciuna si abuz asupra colectivului teatrului. In luna aprilie am fost obligati instrumentistii si coristii sa plecam in turneu in Germania. Desi la avizier deplasarea era trecuta pe ordinul de servici (8-18aprilie) cu doua zile inainte de plecare am fost obligati sa semnam cereri de recuperare (libere) desi nu aveam aceste libere, pentru perioada deplasarii. Cererile erau imprimate, am completat numai numele si am semnat. Apoi am semnat un tabel prin care eram instiintati ca pe perioada deplasarii vom primi suma de 225 euro. Diurna legala este de 35 de euro pe zi. D-L Nita a venit in aceasta deplasare cu sotia si nu s-a interesat deloc de noi de parca eram pe cont propriu. Autocarul cu care am mers era de capsunari. Nici cei mai scunzi dintre noi nu puteau sa-si tina picioarele intre banci iar culoarul era atat de stramt incat nu puteam trece. Tablele zdranganeau de credeai ca acum sar de peste tot. Dupa spectacole in loc sa ne cazeze ne plimba cu rata asta cate 700 de KM ca sa nu plateasca hotel. Melinte ne anunta din timp de astfel de situatii si vorbea cu impresarul si primeam si noi 10-15 euro pentru noaptea de tranzit. Acum Nita vrea sa ne duca sclavii lui in Olanda pe diurna de 30 de euro o luna de zile. Ni s-a "transmis" pe surse ca daca nu ne conformam nu ne vom regasi pe organigrama noua pe care el o face singur la Fundatie si la Teatru. Vreau sa stiti cu totii ca acum este marea dictatura in teatru. Negrisanu, Dumitrascu, Nita ne tin numai in amenintari. Ca sa stiti si voi toti.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.