Campanie VL „Biserici istorice gălăţene": Mănăstirea Buciumeni - 411 ani de atestare

Campanie VL „Biserici istorice gălăţene": Mănăstirea Buciumeni - 411 ani de atestare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mănăstirea Buciumeni a devenit arhicunoscută prin frumoasele sărbători ale Treimii Sfinte şi prin Dialogurile duhovniceşti cu tinerii, care se desfăşoară, la sărbătoarea de hram a ”Prea Sfintei Treimi”, începând din 1995.

Actuala biserică - o bijuterie în stil moldovenesc, obiectiv de patrimoniu - îşi are rădăcinile în vechiul schit ridicat (în secolul XVIII) de serdarul Manolache Radovici, proprietar al unei moşii din satul Buciumeni. Tot el a dat aşezării călugăreşti hramul Sfintei Treimi. Ca loc de rugăciune, vatra monahală din pădurea de tei de la Buciumeni ar data de prin anii 1420-1430, din vremea domnitorului Alexandru cel Bun. Astăzi, în fruntea obştei se află monahia Macrina Humă.

Articolul poate fi citit în întregime, în exclusivitate, în ediţia tipărită a cotidianului „Viaţa liberă”. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Galaţi, la preţul de 1,5 lei exemplarul. Abonamentul la ediţia tipărită a „Vieţii libere” costă 25 de lei pe lună în mediul urban şi 20 de lei pe lună în mediul rural.

 

 

 

Citit 2187 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iunie 2013 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.