Pod de teatru între Galaţi şi Brăila: „Fani Tardini” deschide stagiunea cu două comedii

Pod de teatru între Galaţi şi Brăila: „Fani Tardini” deschide stagiunea cu două comedii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Actualul şi fostul director de la Dramaticul brăilean montează piese noi şi vechi la Galaţi


Teatrul Dramatic „Fani Tardini” se pregăteşte pentru începerea stagiunii cu două noi montări. Prima ofertă este din dramaturgia europeană actuală care vine din Franţa. „O comedie de foarte bună calitate”, ne asigură directorul teatrului, actorul şi regizorul Cristian Gheorghe, care ştie din interior: joacă în ea. Premieră pe ţară. Piesa "Antidotul" este scrisă de Raffy Shart, un autor francez contemporan – regizor de teatru şi film, dramaturg, scenarist şi compozitor. Premiera va fi pe 19 sau 20 octombrie. Regia aparţine lui Lucian Sabados, noul director al Teatrului „Maria Filotti” Brăila, care a condus 21 de ani şi Teatrul "Toma Caragiu" din Ploieşti, a iniţiat şi organizat şapte ediţii ale unui festival de Jazz la Sibiu, a fost bursier al unui program al Ministerului Culturii şi Francofoniei din Franţa, cu stagii la teatrele din Tours, Bordeaux, Angôuleme, Poitiers, curs de regie teatru la Paris, o specializare prin British Council Bucureşti etc. Din distribuţia spectacolului fac parte Cristian Gheorghe, Oana Preda Gheorghe, Ciprian Braşoveanu, Cristina Uja, Petronela Buda, Stelian Stancu, Florin Toma. „O comedie interesantă despre lumea filmului, despre cum sunt de fapt vedetele şi cum se „mănâncă” între ele, în spatele imaginii strălucitoare. Despre cum sunt puşi oamenii în faţa unui eveniment care îi va schimba sau nu. Dar nu e bine să dezvăluim surprizele”, ne spune directorul teatrului.

Comedie veche, îndrăgită

Premiera, chiar înainte de Festival naţional de comedie care se va desfăşura probabil între 21 şi 30 octombrie, va fi urmată, după festival, de o altă comedie: celebra „Jocul dragostei şi al întâmplării” a lui Pierre de Mariveaux, în regia lui Radu Nichifor, fostul director interimar la „Filotti”. Deci, de două ori „Filotti” la Galaţi. După o piesă contemporană, una „clasică” – piesa lui Mariveaux, cea mai cunoscută şi mai jucată comedie a sa, a fost scrisă la 1730.

În continuare, pe afiş

De asemenea, începutul stagiunii aduce în continuare pe scena Dramaticului gălăţean producţii rodate şi apreciate deja de public: „Peţitoarele”, „Puşlamaua de la etajul 13”, „Fiarele”, „Năpasta” şi „Şarpele în iarbă”.

 

Citit 2096 ori Ultima modificare Vineri, 30 August 2013 15:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.