Pe străzile Domnească şi Cuza: Imobile "istorice" pe drumul reabilitării

Pe străzile Domnească şi Cuza: Imobile "istorice" pe drumul reabilitării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe Domnească, principala arteră „istorică” a Galaţiului, dar şi pe strada Cuza, se văd nişte semne bune. Au început lucrările la imobilul de la nr. 95, în staţia auto de la Liceul de Artă „D. Cuclin”. Corpurile de la stradă unde au funcţionat până acum câţiva ani atelierele liceului fuseseră retrocedate, dar câţiva ani proprietarul nu avusese fonduri să înceapă lucrările, faţadele de la stradă fiind un real pericol pentru trecători. Acum, lucrările au început din plin, cu oameni, materiale şi utilaje. Mai puţin plăcut e că vor ţine ceva timp, cu deranjul aferent (de pildă, în şcoală şi la sala de spectacole nu se mai poate intra dinspre Domnească, în stradă sunt strânse câteva movile de cărămizi sparte şi tencuială de la faţade), până în ianuarie 2015, dacă nu intervine nimic rău.

La nr. 91, tot pe Domnească, continuă lucrările de reabilitare la clădirea Consiliului Judeţului, unde va funcţiona Centrul Multicultural „Dunărea de Jos”, destinat punerii în valoare a moştenirii culturale ale minorităţilor etnice gălăţene, dar şi sediul Asociaţiei pentru Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos”. Lucrările ar fi trebuit terminate pe 13 august, între timp a fost însă necesară expertiza istoricilor pe măsură ce se descopereau la fundaţie detalii vechi, ceea ce a amânat finalizarea.

Şi pe strada Al. I. Cuza, la nr. 44, la clădirea cunoscută drept „Casa Mantu”, au început lucrări de reabilitare, după ce au fost scoşi chiriaşii sociali ai Primăriei de către proprietarul care a câştigat imobilul. Gardul metalic, furat prin februarie, a fost refăcut, acum fiind îndepărtată iedera care „mânca” faţada clădirii de ani buni, iar vegetaţia sălbatică din curte, de la tufe şi bălării la pomişori, a fost îndepărtată. Casa se vede, în sfârşit, şi aşteaptă şi ea reabilitarea.

Citit 1935 ori Ultima modificare Luni, 16 Septembrie 2013 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.