În deschiderea Festivalului de Comedie/ Gălăţeanul Octavian Miclescu – premiat pentru Dramaturgie
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

În deschiderea Festivalului de Comedie/ Gălăţeanul Octavian Miclescu – premiat pentru Dramaturgie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ceilalţi câştigători sunt consacraţi în domeniu


Un gălăţean, tânărul scriitor Octavian Miclescu, a fost premiat luni, la a treia ediţie Concursului Naţional de Dramaturgie – Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”! În deschiderea Festivalul Naţional de Comedie, directorul teatrului, Cristian Gheorghe, a anunţat numele celor trei câştigători, ale căror texte au fost selectate din cele 45 sosite din ţară pe adresa concursului.

Astfel, Premiul I a fost câştigat de bucureşteanul Ion Bogdan Martin, cu piesa „Travaliul ducesei de Cambridge”. Am descoperit că autorul este membru al Uniunii Scriitorilor, secţia Dramaturgie, multipremiat naţional pentru piesele sale, scenarist la Antena 1, cu texte umoristice pentru spectacole de televiziune şi cele de la Sala Palatului ale cuplului Ţociu şi Palade, cu scenarii pentru sitcom la Antena 1 şi (în colaborare cu Horia Gârbea) la Naţional TV. Şi Premiul al II-lea a ajuns în capitală, la Marilena Dumitrescu, pentru textul „Banii sau viaţa”. Autoarea are, aflăm, piese deja jucate la Teatrul „Nottara” şi „George Ciprian”, a scris sitcomuri la Kanal D şi TVR!

Premiul III i-a revenit lui Octavian Miclescu, prozator şi poet cu încercări recente şi în dramaturgie, membru al Cenaclului literar „Noduri şi Semne”, pentru piesa „Banda lui Moebius”. Luni, el a fost primul chemat pe scenă. Scriitorul mărturisea că a fost sunat ca să i se comunice vestea în timp ce venea spre teatru, unde îşi cumpărase bilet. Vestea bună este că îşi va vedea piesa montată pe scena Dramaticului, după cum l-a informat, după premiere, directorul Teatrului, actorul şi regizorul Cristian Gheorghe. Spectacolul câştigător al Premiului I în prima ediţie a şi fost montat, locul prim fiind astfel recompensat, spre deosebire de alte festivaluri din ţară, de montare urmând să beneficieze însă şi alte piese premiate. Juriul anului acesta a fost alcătuit din: cunoscutul actor Vladimir Găitan (preşedintele juriului), Marfa Axenti, scenograf la „Naţionalul” bucureştean, Virginia Rogin, actriţă la „Odeon”, regizorul Radu Dinulescu şi Doina Papp, cronicar teatral („Revista 22”, „Adevărul”, „Liternet”, „Jurnalul naţional” etc.).

 

Citit 1926 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2013 16:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.