Artă pe două nivele, la Galaţi: Muzeul de la bloc are faţadă nouă

Artă pe două nivele, la Galaţi: Muzeul de la bloc are faţadă nouă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sediul cel nou al Muzeului de Artă Vizuală, de pe strada Traian nr. 7, la parterul blocului V3, are o nouă faţadă. Şi un sistem de supraveghere infailibil, după cum ne asigură directorul Dan Basarab Nanu. Spaţiul de expunere este pe două nivele, fiecare cu câte 280 de metri pătraţi. „Putem expune, în total, cam 150-160 de lucrări, faţă de 400 câte încăpeau în vechiul sediu. Acolo avantajos era şi faptul că, având depozitele aproape, le puteam mişca altfel. Acum, depozitele sunt la trei kilometri, pe strada Prutului”, declară directorul Dan Basarab Nanu.

După pierderea vechiului sediu, de pe strada Domnească, Muzeul de Artă Vizuală a mai primit de la Consiliul Judeţului un spaţiu administrativ, pentru birouri (pe strada Eroilor nr. 6) şi spaţii de depozitare pentru cele 7.000 de obiecte din patrimoniul instituţiei, care au fost închiriate, pe Calea Prutului. Nu va mai trece mult şi sediul de la V3 îşi va deschide porţile pentru iubitorii de artă. Până la sfârşitul acestei luni va fi inaugurată expoziţia permanentă a Muzeului.

Citit 1114 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2013 16:40

1 comentariu

 • postat de Galatean scarbit
  Miercuri, 23 Octombrie 2013 12:47
  82.208.163.***
  E bine ca apare mentionat si Consiliul Judetului Galati, ca sa se stie cui i se datoreaza deschiderea unui muzeu, la parter de bloc. Vorba aia, dupa chipul si asemanarea alesilor. Oare vor avea tupeu sa vina la inaugurare? Eventual, cu Casian in frunte, ca sa faca si o sfintire.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.