Festivalul de Comedie, la final / Astăzi, gala premiilor şi un spectacol

Festivalul de Comedie, la final / Astăzi, gala premiilor şi un spectacol
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Odiseea unui spectacol, acum şi în bulgară

Oferit marţi, în Festivalul Naţional de Comedie, la Sala Studio a Dramaticului, spectacolul „Puşlamaua de la etajul 13” a însemnat şi un prilej de comparaţie, fiind prezentă şi o parte din distribuţia de la Galaţi a piesei lui Mircea M. Ionescu, premiată (locul I) în prima ediţie a Concursului de dramaturgie-comedie de la „Fani Tardini”. Piesă cu one-woman-show jucată la Giurgiu, Bucureşti, Chişinău şi Viena, transformată la Galaţi (ca şi la Piatra Neamţ) în spectacol cu mai mulţi actori, jucat cu păpuşi la Teatrul de Păpuşi din Silistra şi adus acum de Teatrul „Sava Ognianov” din Russe - Bulgaria, cu distribuţie şi mai mare, sub formă de… musicall! Cu bucurie dansat şi cântat de actori tineri. Spectacol subtitrat în română. Autorul i-a mulţumit public regizorului bulgar, Orlin Dyakov, director de teatru şi dramaturg. În distribuţia de marţi a fost şi o păpuşică de fetiţă, Stela, de 10 ani, fiica garderobierei teatrului bulgar, care joacă în câteva spectacole şi urmează deja cursuri de teatru pentru copii.

Seara Teatrului Mic

Seara de marţi le-a adus gălăţenilor celebrul Teatru Mic din Bucureşti, cu „Somnoroasa aventură”, scrisă în ´72 de Teodor Mazilu, maestru al absurdului ridicol, cu o piesă curajoasă atunci prin viziunea „burgheză”. Din distribuţia spectacolului regizat de Vlad Stănescu a făcut parte şi gălăţeanul Cristian Iacob, alături de Gabriela Iacob, Oana Albu, Avram Birău, Radu Zetu. Au fost aplauze lungi de final, mai puţin în spectacol.

În ultima zi, premiile şi un spectacol „Bulandra”

Astăzi, de la ora 18,00, scena Dramaticului se va deschide Galei de premiere a festivalului.

În continuare, trupa Teatrului „Lucia Sturdza Bulandra” din Bucureşti va prezenta spectacolul „Obiceiuri necurate”, de Tom Smith, în afara concursului. Regia: Mihai Constantin. Distribuţia: Gelu Niţu, Viorica Dicu, Steliana Bălăcianu, Corina Moise, Andrei Runcanu, Thomas Ciocşirescu, Andreea Mateiu, Alina Vior.

Citit 502 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Octombrie 2013 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.